ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σταθερή για δεύτερο 24ωρο η εικόνα του Θ. Πλεύρη στην ΜΕΘ

Σταθερή για δεύτερο 24ωρο η εικόνα του Θ. Πλεύρη στην ΜΕΘ

Εικόνα σταθερότητας για δεύτερο 24ωρο μάλιστα εμφανίζει η υγεία του δικηγόρου και πρώην βουλευτή Θάνου Πλεύρη, γεγονός που δημιουργεί αισιοδοξία στους θεράποντες ιατρούς του.

Χωρίς να σημαίνει ότι έχει διαφύγει τον κίνδυνο, το γεγονός και μόνο ότι σε μία Μονάδα Εντατικής ο ασθενής εμφανίζει σταθερή κλινική εικόνα, δημιουργεί ελπίδες στο επιστημονικό προσωπικό.

Την ίδια ώρα, οι γιατροί του τονίζουν πως η ηλικία του κ. Πλεύρη και ο υγιής οργανισμός του, συνηγορούν στο να βελτιωθεί όσο το δυνατόν πιο σύντομα η κατάστασή του, ώστε να μπορέσει να διαφύγει οριστικά από τον κίνδυνο και να εξέλθει από την ΜΕΘ, η οποία είναι επιβαρυντική έτσι και αλλιώς για κάθε ηλικία.

Η αισιοδοξία των γιατρών επίσης, εστιάζεται στο ότι ο 39χρονος δικηγόρος άρχισε να ανταποκρίνεται από χθες στη φαρμακευτική αγωγή ενώ βελτιώθηκε και το οξυγόνο του.

Να θυμίσουμε ότι ο κ. Πλεύρης μεταφέρθηκε την Κυριακή στο Ιατρικό Αθηνών, με εικόνα σήψης, μετά από μία αγγειοχειρουργική επέμβαση που πραγματοποίησε στο πόδι του.

Η σηψαιμία αποτελεί απειλητική για τη ζωή επιπλοκή λοίμωξης ή σοβαρού τραυματισμού. Συμβαίνει όταν οι χημικές ουσίες που απελευθερώνονται στο αίμα με στόχο την καταπολέμηση της λοίμωξης πυροδοτούν φλεγμονώδεις αντιδράσεις σε όλο το σώμα. Οι φλεγμονές με τη σειρά τους οδηγούν σε ένα ευρύ φάσμα μεταβολών που συνεπάγονται σοβαρές βλάβες σε πολλαπλά συστήματα του οργανισμού – ακόμη και ανεπάρκεια αυτών.

Εάν η σηψαιμία εξελιχθεί σε σηπτικό σοκ, παρατηρείται σημαντική πτώση στην αρτηριακή πίεση και είναι υπαρκτός ο κίνδυνος θανάτου. Το υπαίτιο μικρόβιο το οποίο έπληξε τον 39χρονο δικηγόρο, φέρεται να είναι ο σταφυλόκκοκος, που έχει βαριά επίπτωση στον οργανισμό.

Το μικρόβιο φαίνεται ότι προσέβαλε τον κ. Πλεύρη στη διάρκεια μιας απλής αγγειοχειρουργικής επέμβασης σε ένα εκ των κάτω άκρων του στην οποία είχε υποβληθεί πριν μερικές ημέρες, με εξέλιξη όμως δύσκολη και μη αναμενόμενη που τον οδήγησε και πάλι σε αναζήτηση ιατρικής βοήθειας. Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του και τους θεράποντες ιατρούς, ο ασθενής είχε επισκεφθεί για το αγγειοχειρουργικό πρόβλημα ένα ιδιωτικό θεραπευτήριο της Αττικής και ένα μεγάλο νοσοκομείο με πανεπιστημιακές κλινικές στην Αθήνα.