ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τρία νέα κρούσματα Μηνιγγίτιδας στην Κρήτη

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η Κρήτη, καθώς έχουν εκδηλωθεί τρία περιστατικά παιδιών που έχουν προσβληθεί από μηνιγγίτιδα και νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Χανίων, όπως τονίζουν τα Κρητικά Μέσα (Flashnews και Νέα Κρήτη).

Τρία νέα κρούσματα Μηνιγγίτιδας στην Κρήτη

Πρόκειται για δύο αγοράκια και ένα κοριτσάκι τα οποία παρουσίασαν ανησυχητικά συμπτώματα μηνιγγίτιδας και μεταφέρθηκαν άμεσα στο νοσοκομείο για την περίθαλψή τους.

Τα παιδιά είναι ηλικίας 5 ετών περίπου τα οποία ευτυχώς μέχρι τώρα δείχνουν σημάδια βελτίωσης της πορείας της υγείας τους.

Το ένα από τα παιδάκια, φοιτά στο δημοτικό παιδικό σταθμό Ατσιποπούλου και την Πέμπτη, δεν πήγε στον σταθμό, σύμφωνα με τον πρόεδρο του νομικού προσώπου του δήμου Ρεθύμνου, Γρηγόρη Τσιομπίκα.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό, εάν πρόκειται για περιστατικά με Μηνιγγίτιδα Β.

Πάντως σε κάθε περίπτωση, τα νέα αυτά κρούσματα φέρνουν για ακόμη μία φορά στην επιφάνεια το θέμα του εμβολιασμού για την Μηνιγγίτιδα Β, όπου δυστυχώς το εμβόλιο δεν είναι ενταγμένο στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών καθώς οι επιστήμονες της Εθνικής Επιτροπής, έχουν αποφανθεί πως τα περιστατικά στην χώρα μας είναι λίγα.

Την ίδια ώρα ωστόσο, οι Παιδιατρικές Ενώσεις και οι παιδίατροι αντιδρούν.

Δηλαδή, από την μία πλευρά, το Εθνικό Κέντρο Αναφοράς Μηνιγγίτιδας συνιστά ψυχραιμία στους γονείς, επισημαίνοντας ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα στην Ελλάδα δεν συνηγορούν υπέρ του μαζικού εμβολιασμού και ότι ο αριθμός των κρουσμάτων, που κυμαίνεται στα 60 κάθε χρόνο, είναι περιορισμένος και από την άλλη, η Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Αττικής και η Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία, διαμέσου των Προέδρων τους, ζητάνε την άμεση ένταξη του εμβολίου στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμού (ΕΠΕ).