ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ανησυχία εργαζομένων του νοσ. Κιλκίς, για την Ηπατίτιδα Α των προσφύγων

Την έντονη ανησυχία τους για τα κρούσματα της Ηπατίτιδας Α, τα οποία μέχρι σήμερα έχουν αγγίξει τα 62, εκφράζουν οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Κιλκίς. 

Ανησυχία εργαζομένων του νοσ. Κιλκίς, για την Ηπατίτιδα Α των προσφύγων

Ειδικότερα, 8 νέα κρούσματα ηπατίτιδας Α σε άτομα ηλικίας από 3 - 28 ετών από το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών της Νέας Καβάλας εισήχθησαν στην Παιδιατρική και Παθολογική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς και από αυτά, ένας 16χρονος εξακολουθεί να νοσηλεύεται.

Ένα επιπλέον νέο κρούσμα Ηπατίτιδας Α διαγνώστηκε σε υπάλληλο καθαριότητας του Δήμου Παιονίας ηλικίας 32 ετών από το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών της Νέας Καβάλας, ο οποίος νοσηλεύθηκε σε Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Κιλκίς επισημαίνουν ότι σύμφωνα με την Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης από 1 Αυγούστου μέχρι 31 Οκτωβρίου ο αριθμός των προσφύγων και των μεταναστών μειώθηκε κατά 2.832 άτομα.

Την ίδια περίοδο όμως, η ηπατίτιδα Α εξαπλώνεται με ανησυχητικό ρυθμό στο κέντρο φιλοξενίας στη Νέα Καβάλα Κιλκίς. Αξίζει να σημειωθεί, ότι από τον Αύγουστο και μέχρι σήμερα σημειώθηκαν 47 κρούσματα Ηπατίτιδας Α σε ένα καταυλισμό 1275 ατόμων.

Ο επικεφαλής του ΕΚΕΠΥ κ. Νίκος Παπαευσταθίου έχει τονίσει πολλές φορές, ότι δεν τίθεται λόγος ανησυθχίας, καθώς η κατάσταση είναι ελεγχόμενη.