ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Απομακρύνθηκαν από τα νησιά του Αιγαίου 50 διασώστες του ΕΚΑΒ

Με φόντο την τραγωδία της Μόριας - όπου κάηκαν μία γιαγιά και το εγγονάκι της - και το ΕΚΑΒ και ειδικότερα οι διασώστες του, βιώνουν σήμερα μία επίσης πολύ δύσκολη ημέρα, καθώς απομακρύνθηκαν 50 άτομα από τα νησιά του Αιγαίου, αφού δεν ανανεώθηκαν οι συμβάσεις τους.

Απομακρύνθηκαν από τα νησιά του Αιγαίου 50 διασώστες του ΕΚΑΒ

Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), η λήξη των συμβάσεων πληρωμάτων που είχαν συναφθεί μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ οδήγησε στην «έξοδο» 50 διασώστες από τους τομείς ΕΚΑΒ Ρόδου (9 διασώστες), Μυτιλήνης (10), Σάμου (5), Χίου (9), Κω (9), Καλύμνου (3) και Λέρου (5). Να σημειωθεί ότι όλοι είχαν προσληφθεί για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης με σύμβαση έργου, αρχικά οκτάμηνης διάρκειας και επεκτάθηκε για άλλους δύο μήνες.

«Το προσφυγικό στα νησιά που απελύθησαν οι Διασώστες παραμένει σε έξαρση. Στα Κέντρα Φιλοξενίας εγκαταστάθηκαν χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες. Ταυτόχρονα οι ροές συνεχίζονται. Παρότι ζητήσαμε την ανανέωση και την μετατροπή των συμβάσεων έργου, σε συμβάσεις εργασίας (όπως του επικουρικού προσωπικού των Νοσοκομείων) και την μονιμοποίησή τους, η κυβέρνηση τους απέλυσε επιδεικνύοντας περίσσεια αναλγησία» λέει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, κ. Μιχάλης Γιαννάκος.

Εκτιμάται δε πως η έλλειψη των 50 διασωστών διαμορφώνει κάτω των ορίων ασφαλείας την επιχειρησιακή ικανότητα του ΕΚΑΒ.

Διαβάστε ακόμη:

ΠΟΕΔΗΝ: Το Νοσ. Σαντορίνης σε ένδεια - Μαζί με τους τουρίστες, έφυγαν και οι γιατροί...