ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΜΗΤΕΡΑ: Πιστοποίηση όλων των τμημάτων του κατά ISO 9001:2008

Εξασφάλιση υπηρεσιών υγείας υψηλών προδιαγραφών για τους ασθενείς μας.

ΜΗΤΕΡΑ: Πιστοποίηση όλων των τμημάτων του κατά ISO 9001:2008

Το Νοσοκομείο ΜΗΤΕΡΑ, από το 2012 έχει πιστοποιήσει μερικές από τις πιο κρίσιμες υπηρεσίες/ Τμήματα του, σύμφωνα με το πρότυπο ISO 9001:2008. Τον Απρίλιο του 2016, επέκτεινε την εφαρμογή του Συστήματος Διαχείρισης Ποιότητας και έλαβε πιστοποίηση από το Φορέα Πιστοποίησης TÜV AustriaHellas για το σύνολο των υπηρεσιών του.

Η εφαρμογή του πιστοποιημένου Συστήματος Ποιότητας επικεντρώνεται:

• Στο σχεδιασμό και την καταγραφή των διαδικασιών σε κάθε επίπεδο, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα λειτουργίας που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

- Σύγχρονες Αρχές και μοντέλα Διοίκησης

- Εφαρμογή πρωτοκόλλων και κατευθυντήριων οδηγιών, όπως προβλέπονται από διεθνώς αναγνωρισμένους οργανισμούς

- Αξιολόγηση και εκπαίδευση προσωπικού και συνεργατών, ώστε να διασφαλίζεται ότι το ανθρώπινο δυναμικό διαθέτει την απαιτούμενη επάρκεια και επίγνωση των ευθυνών και αρμοδιοτήτων της θέσης εργασίας που καλύπτει

- Συντήρηση και ανανέωση του εξοπλισμού και εκσυγχρονισμό των υποδομών του νοσοκομείου, με σκοπό τη διατήρηση ασφαλούς περιβάλλοντος για τη λειτουργία των υπηρεσιών μας

• Στην εφαρμογή των καταγεγραμμένων διαδικασιών, με τήρηση των σχετικών αρχείων καταγραφών.

• Στην εφαρμογή συστήματος αυτοελέγχου, τόσο της καθημερινής λειτουργίας των διεργασιών, όσο και της αποδοτικότητας του Συστήματος, μέσω της παρακολούθησης δεικτών ποιότητας.

• Στην εφαρμογή διορθωτικών/ προληπτικών ενεργειών με στόχο την επίτευξη της διαρκούς βελτίωσης.

Εμείς στο ΜΗΤΕΡΑ, βλέπουμε τις πιστοποιήσεις ποιότητας, μέσα από τα μάτια των ανθρώπων που απευθύνονται σε εμάς. Αφετηρία της σκέψης για την οργάνωση των διαδικασιών μας είναι ο ασθενής μας και οι προσδοκίες του. Ο σκοπός μας, παραμένει η μετουσίωσή των διαδικασιών σε υπηρεσίες που όχι μόνο ικανοποιούν, αλλά και ξεπερνούν τις προσδοκίες των ασθενών μας.

Μέσα από αυτή την οπτική, καταφέρνουμε να ανταποκριθούμε στις δυσκολίες εφαρμογής των κανόνων πιστοποίησης και η ανταμοιβή μας, δεν είναι απλά η εξασφάλιση της πιστοποίησης, αλλά η επιβεβαίωση ότι οι ασθενείς που απευθύνονται σε εμάς, λαμβάνουν υπηρεσίες υγείας υψηλών προδιαγραφών.