ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ασφαλιστικό: Και οι Οδοντίατροι προσφεύγουν στην Δικαιοσύνη - Δεν βγαίνουμε έτσι από την κρίση

Αυθαίρετες, εκτός πραγματικότητας και άδικες χαρακτηρίζουν οι Οδοντίατροι τις ασφαλιστικές ρυθμίσεις που θεσμοθέτησε η κυβέρνηση, οι οποίες επιτείνουν ακόμη περισσότερο το κύμα αναστολής της άσκησης του οδοντιατρικού επαγγέλματος και την εγκατάλειψη της χώρας από τους οδοντιάτρους.

Ασφαλιστικό: Και οι Οδοντίατροι προσφεύγουν στην Δικαιοσύνη - Δεν βγαίνουμε έτσι από την κρίση

Η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία αναφέρει ότι θα προσφύγει στην Δικαιοσύνη, ενώ τέτοιες τακτικές, δεν βοηθούν από την έξοδο της κρίσης.

Ειδικότερα, σχετικά με την θέση του νέου ασφαλιστικού νόμου, η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδίας (Ε.Ο.Ο.) προέβη στην εξής ανακοίνωση:

«Η Ε.Ο.Ο. θεωρεί ως ανυπόστατη και πέραν κάθε λογικής την επίκληση του νέου φοροασφαλιστικού νόμου στα εισοδήματα του... 2015, προκειμένου να υπολογισθούν οι ασφαλιστικές εισφορές για το 2017, τη στιγμή κατά την οποίαν τα εισοδήματα του 2015 καμία σχέση δεν θα έχουν με εκείνα του 2017, ύστερα από την καταστροφική πολιτική η οποία ασκείται για τον Κλάδο μας!

Πρόκειται για αυθαίρετες, εκτός πραγματικότητας, άδικες ασφαλιστικές ρυθμίσεις, οι οποίες επιτείνουν ακόμη περισσότερο και το κύμα αναστολής της άσκησης του οδοντιατρικού επαγγέλματος και την εγκατάλειψη της χώρας από τους οδοντιάτρους.

Η Ε.Ο.Ο., απευθυνόμενη στις νομικές της υπηρεσίες, αλλά και σε επικοινωνία με τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, εξετάζει την προσφυγή της στη Δικαιοσύνη, αλλά και σε κάθε αρμόδιο εθνικό και ευρωπαϊκό όργανο.
Οφείλουμε, τέλος, να ενημερώσουμε για άλλη μία φορά τους εμπνευστές του εν λόγω νομοθετήματος, ότι παρόμοιες κινήσεις μας απομακρύνουν ακόμη περισσότερο από τους στόχους και λειτουργούν ανασταλτικά στις ελπίδες για έξοδο από την κρίση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ