ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΑΣΥΝΟ: Το ΣτΕ αποφάνθηκε θετικά για τις αγωγές του επιδόματος

Θετικά αποφάνθηκε το ΣτΕ για τις αγωγές της ΠΑΣΥΝΟ περί του επιδόματος των προϊσταμένων των νοσηλευτικών υπηρεσιών.

ΠΑΣΥΝΟ: Το ΣτΕ αποφάνθηκε θετικά για τις αγωγές του επιδόματος

Όπως είναι γνωστό η ΠΑΣΥΝΟ ανέλαβε προσφάτως την πρωτοβουλία για την δικαστική διεκδίκηση της αποκατάστασης της αδικίας σε βάρος των προϊσταμένων των τμημάτων των νοσηλευτικών υπηρεσιών εν σχέσει με το ύψος του μηνιαίως καταβαλλόμενου επιδόματος θέσης, που υπολείπεται κατά σαράντα (40) ευρώ του αντίστοιχου επιδόματος που λαμβάνουν οι υπόλοιποι τμηματάρχες, συμπεριλαμβανομένων και αυτών της Διοικητικής Υπηρεσίας των δημόσιων νοσοκομείων.

Για τον σκοπό αυτό η ΠΑΣΥΝΟ συντόνισε και χρηματοδότησε την έγερση ομαδικών αγωγών εκ μέρους των μελών της. Παράλληλα, επιχειρήθηκε η απευθείας εισαγωγή μιας εκ των ως άνω αγωγών ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας με την διαδικασία της δίκης – πιλότου, προκειμένου να μην υπάρξει χρονοτριβή και εγκλωβισμός των νοσηλευτών σε μακρόχρονες δικαστικές διεκδικήσεις.

Ήδη το Συμβούλιο της Επικρατείας έκανε δεκτή την αίτηση των εναγόντων μέσω της ΠΑΣΥΝΟ για την διεξαγωγή δίκης – πιλότου και αναμένεται άμεσα ο προσδιορισμός δικασίμου.
Η ΠΑΣΥΝΟ θα παρακολουθεί στενά την εξέλιξη της υπόθεσης και θα ενημερώνει σχετικώς τη νοσηλευτική κοινότητα, παροτρύνοντας και τους υπόλοιπους προϊσταμένους των νοσηλευτικών τμημάτων να εγγραφούν άμεσα στα σωματεία της ΠΑΣΥΝΟ ώστε να συμπεριληφθούν εντελώς δωρεάν στις επόμενες αγωγές που θα κατατεθούν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.