ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΑΜΕ: Πανελλαδική στάση εργασίας στην Υγεία την Τετάρτη

Πανελλαδική στάση εργασίας από τις 7 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι έχει προκηρύξει το ΠΑΜΕ, για αύριο, διεκδικώντας βελτίωση της κατάστασης στην Υγεία με πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και πλήρη κρατική χρηματοδότηση.

ΠΑΜΕ: Πανελλαδική στάση εργασίας στην Υγεία την Τετάρτη

Οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», θα πραγματοποιήσουν πορεία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10.30 έξω από το νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» και στη συνέχεια στην 1η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ).

Εκφράζουν έτσι τη διαμαρτυρία τους για τις συνεχιζόμενες καταργήσεις υπηρεσιών και τις συγχωνεύσεις τμημάτων, όπως συνέβη πρόσφατα σε «Τζάνειο» και «Γ. Γεννηματάς».

Για το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», απαιτούν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, καταγγέλλοντας πως η έλλειψη σε όλους τους κλάδους έχει πάρει δραματικές διαστάσεις και ειδικά σε ειδικότητες κομβικές, όπως η βιοπαθολόγοι.

Για το «Γ. Γεννηματάς» της Αθήνας, ζητούν να ενισχυθεί με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό και πλήρη κρατική χρηματοδότηση. Να μονιμοποιηθούν, επίσης, όλοι οι επικουρικοί, συμβασιούχοι και εργολαβικοί εργαζόμενοι.

Οι εργαζόμενοι ζητούν, επίσης, να πληρωθούν όλα τα δεδουλευμένα και να δοθούν τα χρωστούμενα ρεπό και ημέρες άδειας, να καλυφθούν οι ανάγκες σε φάρμακα και υλικό και να εξασφαλισθεί η επαρκής συντήρηση υποδομών και μηχανημάτων.

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει επίσης ότι νοσηλεύτρια του «Γ. Γεννηματάς» μετακινήθηκε από τη θέση της επειδή πρωτοστάτησε στις διαμαρτυρίες για την εντατικοποίηση και τις ανασφαλείς συνθήκες νοσηλείας των ασθενών.

Ενδεικτικά αναφέρει πως από τις έξι θέσεις ειδικευομένων Νευροχειρουργικής, οι τρεις είναι κενές. Από τις εννέα θέσεις της Αιματολογίας ακάλυπτες είναι οκτώ.

Από τις 22 θέσεις για μικροβιολόγους κενές είναι οι δέκα, ενώ δεν υπάρχει ειδικευόμενος στην Παθολογοανατομία ή Κυτταρολογία.