ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΛΣΤΑΤ: Κατά 3% μειώθηκαν τα τροχαία τον Νοέμβριο - Στην Αττική τα περισσότερα ατυχήματα

ΕΛΣΤΑΤ: Κατά 3% μειώθηκαν τα τροχαία τον Νοέμβριο - Στην Αττική τα περισσότερα ατυχήματα

Ένα ελπιδοφόρο γεγονός σχετικά με την οδηγική μας συμπεριφορά καταγράφει η Ελληνική Στατιστική Αρχή, το οποίο αφορά στην μείωση των τροχαίων ατυχημάτων κατά τον μήνα Νοέμβριο. Η μείωση μπορεί να εμφανίζεται μικρή, ωστόσο καταδεικνύει μία τάση.

Συγκεκριμένα, τον περασμένο Νοέμβριο σημειώθηκε μείωση κατά 3% των οδικών τροχαίων ατυχημάτων που συνέβησαν σε ολόκληρη τη χώρα και προκάλεσαν τον θάνατο ή τον τραυματισμό ατόμων.

Συνολικά τον Νοέμβριο του 2016 καταγράφηκαν 972 ατυχήματα έναντι 1.002 τον Νοέμβριο του 2015. Ωστόσο, το ίδιο διάστημα καταγράφηκε αύξηση του αριθμού των νεκρών κατά 3,3%. Αντίθετα μείωση καταγράφηκε στον αριθμό των βαριά τραυματιών (κατά 6,1%) και στον αριθμό των ελαφρά τραυματιών (κατά 7,7%).

Το 55% των ατυχημάτων προκλήθηκαν στην περιφέρεια Αττικής και σε ποσοστό 22% στην Κεντρική Μακεδονία. Επίσης στην Αττική καταγράφεται ο μεγαλύτερος αριθμός των νεκρών (ποσοστό 24%). Ακολουθούν η Κρήτη (ποσοστό 15%), η Κεντρική Μακεδονία (ποσοστό 11%) και η Πελοπόννησος (ποσοστό 10%).

Διαβάστε ακόμη:

Ο δωδεκάλογος για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων

BEST OF NETWORK

PlusQueen