ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πιο έξυπνοι και πετυχημένοι δείχνουν οι άντρες που φοράνε… «τρελές» κάλτσες!

Η συμμόρφωση με τα κοινώς παραδεκτά –τα σε κάθε εποχή κοινώς παραδεκτά– πρότυπα είναι, για πολλούς από εμάς, ο τρόπος που ζούμε τη ζωή μας. Το ίδιο ισχύει και για τα ενδύματα που επιλέγουμε, το ίδιο ισχύει και για τις κάλτσες που φοράμε!

Πιο έξυπνοι και πετυχημένοι δείχνουν οι άντρες που φοράνε… «τρελές» κάλτσες!

Ναι, οι κάλτσες μπορεί να είναι μην είναι το πιο προφανές κομμάτι της ένδυσής μας, καθώς κρύβεται στο κάτω μέρος των παντελονιών μας. Όμως η κάλτσα «μιλάει», λέει πολλά, και για εμάς τους ίδιους αλλά και για το πώς μας βλέπουν οι άλλοι.

Κι αν οι άντρες φοράνε «τρελές» κάλτσες κι όχι τις συνηθισμένες μαύρες, μπλε, γκρι; Τι λένε αυτές;

Απάντηση προσπαθεί να δώσει μελέτη ερευνητών από το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, η οποία δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο Journal of Consumer Research. Οι Silvia Belleza, Francesca Gino και Anat Keinan διερεύνησαν τη θεωρία ότι αυτούς που έχουν αντικονφορμιστική συμπεριφορά όσον αφορά τις κάλτσες που διαλέγουν να φορέσουν οι άλλοι ενδέχεται να τους βλέπουν ως έχοντες πιο υψηλό στάτους και ως κατέχοντες περισσότερες δεξιότητες απ' ό,τι οι συμβατικοί – στην επιλογή κάλτσας, πάντα.

Με λίγα λόγια, αυτούς με «παλαβές» κάλτσες μπορεί να τους βλέπουμε ως πιο ευφυείς, πιο δημιουργικούς και πιο επιτυχημένους!

bigstock 154127243

«Προτείναμε ότι, υπό ορισμένες προϋποθέσεις, οι αντισυμβατικές συμπεριφορές μπορεί να είναι πιο ευεργετικές για κάποιον από το να προσπαθεί απλώς να ταιριάξει με τα κοινώς παραδεκτά» γράφουν οι ερευνητές. «Με άλλα λόγια, όταν αυτό φαίνεται ότι είναι συνειδητή επιλογή, κάποιος μπορεί να φαίνεται ότι έχει υψηλότερο στάτους και να προκαλεί μια αίσθηση ικανότητας».

Άρα, αν ο όποιος που βαδίζει στις σύγχρονες λεωφόρους του «επιχειρείν» –σε όποιον τομέα και αν «επιχειρεί»– υπογραμμίσει το κοστούμι του με κάλτσες ριγέ σε χρώματα νέον, η τόλμη της επιλογής του τον δείχνει να είναι ηθελημένα «επαναστάτης» και υπερήφανος!