ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βρετανία: Μωρό έξι μηνών εντόπισε τον καρκίνο της μαμάς του!

Ο μικρός Τέντι από το Στάτφορντσαϊρ της Βρετανίας έσωσε την 26χρονη μητέρα του, Σάρα, επειδή αρνιόταν να θηλάσει!

Βρετανία: Μωρό έξι μηνών εντόπισε τον καρκίνο της μαμάς του!

Όπως αναφέρει η ίδια η Σάρα, σύμφωνα με το BBC, ο Τέντι ήταν μόλις έξι μηνών όταν άρχισε να εκδηλώνει εμφανή σημάδια δυσφορίας την ώρα που εκείνη προσπαθούσε να τον θηλάσει από τον δεξιό της μαστό, ενώ μέχρι τότε ο μικρούλης έτρωγε κανονικά χωρίς να παραπονιέται.

Η ανήσυχη συμπεριφορά του Τέντι συνέχισε για αρκετές ημέρες κι έτσι η Σάρα αποφάσισε να επισκεφτεί γιατρό. Το 2013 είχε διαγνωστεί με μια καλοήθη κύστη στον δεξιό μαστό, οπότε αποφάσισε να κάνει επανεξέταση για να διαπιστώσει εάν κάτι έχει αλλάξει.

Τελικά αποδείχτηκε ότι η νεαρή κοπέλα είχε αναπτύξει τριπλά αρνητικό καρκίνο του μαστού, δηλαδή καρκίνο που δεν οφείλεται σε ορμονικούς παράγοντες (οιστρογόνα ή προγεστερόνη) αλλά ούτε και στην πρωτεΐνη HER2.

 94744347 sarahboyle2

Στο παρελθόν έχουν καταγραφεί και άλλες περιπτώσεις παρόμοιες με αυτήν της Σάρα, όπου ένα μωρό φάνηκε να αντιλαμβάνεται τις μεταβολές στο μαστό, ωστόσο οι ειδικοί δεν αποδέχονται την ενστικτώδη συμπεριφορά των μωρών ως επίσημη ένδειξη.

Ο Τέντι, ο οποίος σήμερα είναι ενός έτους, θήλαζε κανονικά τους πρώτους μήνες μετά τη γέννησή του, όμως ξαφνικά άρχισε να αρνείται τον θηλασμό. Η μητέρα αρχικά νόμισε πως το αγοράκι είχε κάποια ενόχληση στον αυχένα του ή ότι έφταιγε η στάση που τον κρατούσε, τελικά όμως αποδείχτηκε ότι μάλλον το γάλα της Σάρα είχε διαφορετική γεύση από τον δεξιό της μαστό.

Η Σάρα επί του παρόντος υποβάλλεται σε χημειοθεραπεία και πρόκειται να υποβληθεί σε διπλή μαστεκτομή και επέμβαση αποκατάστασης.

Δείτε κι αυτό:

Συμπτώματα καρκίνου του μαστού: Η φωτογραφία με τα λεμόνια που έγινε viral