ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παιδικά Χωριά SOS: Δεν χρηματοδοτούμαστε από την κυβέρνηση ή την ΕΕ για τις δράσεις στο προσφυγικό

Στη διευκρίνιση ότι δεν χρηματοδοτούνται για τις δράσεις τους στο προσφυγικό από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής προχώρησαν τα «Παιδικά Χωριά SOS».

Παιδικά Χωριά SOS: Δεν χρηματοδοτούμαστε από την κυβέρνηση ή την ΕΕ για τις δράσεις στο προσφυγικό

Με αφορμή ειδικότερα την απάντηση του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, σε ερώτηση του γραμματέα της ΝΔ, Λευτέρη Αυγενάκη, σχετικά με τις προσλήψεις που έχουν γίνει για την αντιμετώπιση του προσφυγικού/μεταναστευτικού στη χώρα, τα «Παιδικά Χωριά SOS» εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία διευκρινίζουν ότι δεν έχουν προσλάβει προσωπικό μέσω του αρμόδιου υπουργείου ούτε έχουν λάβει χρηματική επιχορήγηση από την ελληνική κυβέρνηση ή την Ευρωπαϊκή Ένωση για τις δράσεις τους στους οργανωμένους προσφυγικούς καταυλισμούς.

Όλο το προσωπικό που εργάζεται στα τέσσερα αυτά προγράμματα, συνεχίζει η ανακοίνωση, «έχει προσληφθεί μέσω επιλογής των Παιδικών Χωριών SOS» και η δαπάνη της μισθοδοσίας τους «καλύπτεται αποκλειστικά και μόνο από δωρεές των Παιδικών Χωριών SOS Νορβηγίας και Σουηδίας».

Επισημαίνεται πάντως ότι η αναφορά στα «Παιδικά Χωριά SOS» στο έγγραφο του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής αφορά «την έγκριση που έχουν πάρει από το αρμόδιο υπουργείο για να πραγματοποιούν δράσεις σε τέσσερα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων».