ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η 8η εθελοντική αιμοδοσία στον Φαρμακευτικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης

Η 8η εθελοντική αιμοδοσία του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΦΣΘ), θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη, από τις 14:30 έως τις 18:00, στα γραφεία του Συλλόγου (Εθνικής Αντιστάσεως 173-175).

Η 8η εθελοντική αιμοδοσία στον Φαρμακευτικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης

Η αιμοδοσία είναι ανοιχτή, εκτός από τα μέλη του Συλλόγου, και στα μέλη των οικογενειών τους, τους υπαλλήλους των φαρμακείων και του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών (ΣΥ.ΦΑ.), αλλά και για φίλους και γνωστούς.

Λόγω των αλλαγών που γίνονται από το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, οι εθελοντές αιμοδότες πρέπει να έχουν μαζί τους το ΑΜΚΑ τους ή το δελτίο της αστυνομικής ταυτότητας.

Η τράπεζα αίματος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης αποτελεί πηγή προσφοράς προς τον συνάνθρωπο. Ήδη μετρά τέσσερα χρόνια ζωής, ενώ έχει βραβευτεί δύο φορές για την εθελοντική δράση της από την υπηρεσία αιμοδοσίας του νοσοκομείου «Άγιος Παύλος», η οποία στηρίζει τους φαρμακοποιούς σε κάθε αιμοδοσία που διοργανώνουν.

Στόχος της τράπεζας, η οποία αριθμεί προς το παρόν 96 μέλη, είναι να ευαισθητοποιήσει τους φαρμακοποιούς της πόλης στο θέμα της δωρεάς αίματος. Με τον τρόπο αυτό θα ενισχυθούν ακόμη περισσότερο τα αποθέματα σε φιάλες αίματος, ώστε να δοθούν σε όσους συναδέλφους τους ή συγγενικά τους πρόσωπα χρειάζονται επιτακτικά αίμα για να αντιμετωπίσουν τα όποια προβλήματα υγείας πιθανόν να έχουν.

«Συνεχίζουμε δυναμικά και τη φετινή χρονιά την ενίσχυση της τράπεζας αίματος που δημιουργήσαμε τέσσερα χρόνια πριν, το 2013. Αρωγός στην προσπάθεια αυτή ήταν και είναι η αιμοδοσία του νοσοκομείου Άγιος Παύλος που μας στηρίζει σε κάθε κάλεσμά μας. Η μεγαλύτερη όμως δύναμη της αιμοδοσίας είναι όλοι οι εθελοντές αιμοδότες, οι οποίοι απλώνοντας το χέρι τους προσφέρουν το πολυτιμότερο αγαθό που πραγματικά σώζει ζωές», δηλώνει ο υπεύθυνος της τράπεζας αίματος του ΦΣΘ, μέλος του Δ.Σ. του ΦΣΘ, Θάνος Αλειφτήρας. Ο ίδιος, είναι χρόνια εθελοντής αιμοδότης και χρειάστηκε τρεις φορές να δώσει αίμα για να βοηθήσει συγγενικά του πρόσωπα. Το γεγονός αυτό έπαιξε καθοριστικό ρόλο και στην απόφασή του να εμπνευστεί και να υλοποιήσει τη δημιουργία τράπεζας αίματος στον Φαρμακευτικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης.

«Η ανάγκη για αίμα είναι άμεση, επιτακτική και διαρκής. Αυτά τα τέσσερα χρόνια έχουμε βοηθήσει πολλούς συνανθρώπους μας που χρειάστηκαν αίμα. Συνεχίζουμε, όμως, την προσπάθεια να ευαισθητοποιήσουμε κι άλλους. Εάν δεν συγκεντρωθεί ικανοποιητικός αριθμός φιαλών, θα βρεθούμε στην δυσάρεστη θέση να εξυπηρετούμε κατά προτεραιότητα τους αιμοδότες», επισημαίνει ο κ. Αλειφτήρας.

Για καθημερινή προσπάθεια να κινητοποιήσουν ακόμη περισσότερους συναδέλφους τους ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη συμμετοχή εθελοντών στην τράπεζα αίματος του ΦΣΘ κάνει λόγο η φαρμακοποιός, εκλέκτορας στον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο Αλεξάνδρα Μαρτσικάλη και προσθέτει ότι η θέση των φαρμακοποιών απέναντι σε τέτοιες δράσεις, όπως η δωρεά αίματος για τον συνάνθρωπο, είναι δεδομένη.