ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έρευνα: Περισσότερο κλαίνε τα μωρά σε Βρετανία και Καναδά, λιγότερο σε Δανία και Γερμανία

Τα μωρά ανά τον κόσμο κλαίνε κατά μέσο όρο περίπου δύο ώρες τη μέρα κατά τις δύο πρώτες εβδομάδες μετά τη γέννησή τους. Ωστόσο, μωρό από μωρό διαφέρει πολύ, αφού κάποια δεν κλαίνε πάνω από μισή ώρα τη μέρα, ενώ μερικά κλαίνε πάνω από πέντε ώρες!

Έρευνα: Περισσότερο κλαίνε τα μωρά σε Βρετανία και Καναδά, λιγότερο σε Δανία και Γερμανία

Γενικά, τα μωρά φτάνουν στο αποκορύφωμα του κλάματος (2 ώρες και 15 λεπτά) την έκτη εβδομάδα, ενώ έως τη 12η εβδομάδα της ζωής τους το κλάμα μειώνεται στη μία ώρα και δέκα λεπτά τη μέρα κατά μέσο όρο.

Αυτά προκύπτουν από μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα (μετα-ανάλυση), η οποία έλαβε υπόψη της στοιχεία από έρευνες που έχουν γίνει σε διάφορες χώρες για συνολικά 8.700 μωρά. Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Ντίτερ Βόλκε του Πανεπιστημίου του Γουόργουικ, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό περιοδικό παιδιατρικής Journal of Pediatrics, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

bigstock 170956250

Η μελέτη δείχνει ότι τα μωρά δεν κλαίνε το ίδιο σε όλες τις χώρες. Περισσότερο κλαίνε τα μωρά στη Βρετανία, στον Καναδά, στην Ιταλία και στην Ολλανδία, ενώ αντίθετα λιγότερο στη Δανία, στη Γερμανία και στην Ιαπωνία.

Τα υψηλότερα επίπεδα κολικών –κλάμα για πάνω από τρεις ώρες τουλάχιστον τρεις μέρες την εβδομάδα– έχουν τα μωρά στη Βρετανία (το 28% των μωρών κατά τις πρώτες δύο εβδομάδες), ενώ τα χαμηλότερα στη Δανία (μόλις το 5,5% των μωρών).

Διαβάστε επίσης:

Τα μωρά κλαίνε με... προφορά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ