ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΚΕΕΛΠΝΟ: Οι εργαζόμενοι ευθέως κατά Ρόζενμπεργκ για την εταιρεία φύλαξης του κτιρίου

Την διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ και συγκεκριμένα τον πρόεδρο καθηγητή Θεόφιλο Ρόζενμπεργκ στοχοποιεί και καταγγέλει το Σωματείο Εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ, διότι όπως αναφέρει, την ώρα που κρίσιμες δράσεις και υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας καταρρέουν ελλείψει χρηματοδότησης, την ίδια ώρα, η διοίηση πληρώνει με εκατομμύρια ευρώ εταιρεία φύλαξης της οποίας η παρουσία δεν έχει καμία νομιμοποιητική βάση, χωρίς σύμβαση, όρους και πλαίσιο λειτουργίας που να διαφυλάττει την τήρηση της νομιμότητας εντός του Οργανισμού.

ΚΕΕΛΠΝΟ: Οι εργαζόμενοι ευθέως κατά Ρόζενμπεργκ για την εταιρεία φύλαξης του κτιρίου

Την παραπάνω καταγγελία, κατέθεσαν οι εργαζόμενοι του φορέα χθες Με.Τετάρτη, στην διάρκεια Συνέντευξης Τύπου, αναφορικά με το σύνολο των ζητημάτων που αφορούν στη λειτουργία του Οργανισμού σε διαχειριστικό, επιστημονικό και εργασιακό επίπεδο.

Ειδικότερα, οι Εργαζόμενοι κατήγγειλαν το γεγονός, ότι την στιγμή που κρίσιμες δράσεις και υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας καταρρέουν ελλείψει χρηματοδότησης από την Διοίκηση του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., την στιγμή που εκατοντάδες Εργαζόμενοι διεκδικούν τη νόμιμη και δεδουλευμένη εργασία τους βρισκόμενοι σε συνθήκες οικονομικής ασφυξίας, την στιγμή που Ιατροί και Νοσηλευτές παραιτούνται από τις Μ.Ε.Θ. λόγω της οικονομικής τους υποβάθμισης, την ίδια στιγμή η Διοίκηση του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. πληρώνει με Εκατομμύρια Ευρώ εταιρεία φύλαξης της οποίας η παρουσία δεν έχει καμία νομιμοποιητική βάση, χωρίς σύμβαση, όρους και πλαίσιο λειτουργίας που να διαφυλάττει την τήρηση της νομιμότητας εντός του Οργανισμού.

Η συγκεκριμένη καταγγελία αποτελεί ένα ζήτημα το οποίο έχει όχι μόνο σοβαρή οικονομική διάσταση, αλλά και εξίσου σημαντική ποινική, καθότι η εν λόγω εταιρεία έχει πλήρη, συνεχή και ανεξέλεγκτη πρόσβαση, επί 24ωρου βάσεως, στο σύνολο των χώρων του κτιρίου όπου φυλάσσονται δημόσια έγγραφα, μητρώα, πρωτόκολλα και αρχεία, μεταξύ των οποίων έγγραφα προσωπικών και ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων.

Το Σωματείο Εργαζομένων έχει ήδη καταγγείλει συγκεκριμένα περιστατικά στην Άμεση Δράση και έχει κινήσει τις απαραίτητες Νομικές διαδικασίες προκειμένου να ενημερώσει την Δικαιοσύνη και να επικρατήσει η Νομιμότητα.

Η διαφύλαξη της Δημόσιας Υγείας με όρους διαφάνειας και αποτελεσματικότητας, είναι το μοναδικό μέλημα των Εργαζομένων, τονίζει το Σωματείο, προσθέτοντας, ότι «Φαινόμενα αδιαφάνειας, δίωξης συναδέλφων, απαξίωσης του επιστημονικού έργου του Οργανισμού και εργασιακής υποβάθμισης θα μας βρουν αντιμέτωπους με κάθε νόμιμο μέσο που διαθέτουμε».