ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νοσ. Ζακύνθου: Μετακινούν γιατρούς σε ΜΕΘ του νοσ. Πύργου - Έξαλλη η ΠΟΕΔΗΝ

Για τα καλά έχει ανοίξει πλέον ο ασκός του Αιόλου αναφορικά με το νοσοκομείο Ζακύνθου, με απίθανες κινήσεις να υλοποιούνται καθημερινά. Έτσι, μετά την απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας να ανοίξουν - πριν εκδοθεί το πόρισμα του ΚΕΕΛΠΝΟ - τα χειρουργεία, τώρα δύο ειδικευμένοι γιατροί «μετακινούνται» αιφνιδίως στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου Πύργου.

Νοσ. Ζακύνθου: Μετακινούν γιατρούς σε ΜΕΘ του νοσ. Πύργου - Έξαλλη η ΠΟΕΔΗΝ

Όπως καταγγέλλει ο Ιατρικός Σύλλογος Ζακύνθου, πλέον στο νοσοκομείο Ζακύνθου βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη διώξεις κατά γιατρών, και συγκεκριμένα κατά δύο ειδικευμένων γιατρών του χειρουργικού τομέα, οι οποίοι καλούνται με «εντέλλεσθε» να μετακινηθούν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου Πύργου.

Με τον απόηχο της απόφασης Πολάκη στις 31 Μαρτίου να ανοίξουν με το «έτσι θέλω» τα κλειστά –από τον περασμένο Δεκέμβριο- χειρουργεία, παρά τις αντίθετες επιστημονικές εισηγήσεις αλλά και της καισαρικής τομής που έγινε σε αλλοδαπή η οποία παρουσίασε επιπλοκές όπως και το νεογέννητο, η νέα εντολή του αναπληρωτή υπουργού Υγείας προκαλεί μόνο ερωτηματικά για τη σκοπιμότητά της.

Σημειώνεται πως πριν από δύο εβδομάδες είχε προηγηθεί άλλο «εντέλλεσθε» της διοίκησης της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) το οποίο αφορούσε τη μετακίνηση δύο χειρουργών από το νοσοκομείο Κυπαρισσίας και ενός αναισθησιολόγου από το νοσοκομείο Χατζηκώστα Ιωαννίνων προς το νοσοκομείο Ζακύνθου.

Το προεδρείο του Ιατρικού Συλλόγου Ζακύνθου χαρακτηρίζει «αντιδεοντολογικές και καταχρηστικές τις μεθόδους που χρησιμοποιεί ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ με την συγχορδία της διοίκησης του νοσοκομείου Ζακύνθου και την κάλυψη της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, μετακινώντας με τη διαδικασία του «εντέλλεσθε» δύο ειδικευμένους γιατρούς από τον Χειρουργικό τομέα του νοσοκομείου Ζακύνθου στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Πύργου».

Ο Ιατρικός Σύλλογος του νησιού εκτιμά ότι θα δημιουργηθεί τεράστιο πρόβλημα στην κάλυψη των εφημεριών του τομέα αλλά και στο πρόγραμμα των διακομιδών βαρέων πασχόντων και διασωληνωμένων ασθενών, δεδομένης και της έναρξης της τουριστικής περιόδου.

Επίσης, θεωρούν και το τονίζουν ότι πρόκειται για «εκβιαστικές και εκφοβιστικές πρακτικές που στρέφονται ενάντια σε νέους επιστήμονες και Ζακυνθινούς οικογενειάρχες, μέσα στην περίοδο του Πάσχα».

«Θα χρειαστούν όχι μόνο οι κενές οργανικές αλλά και πολλές συνιστώμενες στο Νεκρομαντείο του Αχέροντα για να μετατάξει ο κος Νικολόπουλος όλους εμάς που ζητάμε την ασφαλή λειτουργία των χειρουργείων της Ζακύνθου» ήταν η απάντηση του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), κ. Μιχάλη Γιαννάκου, ο οποίος κοινοποίησε το έγγραφο του Ιατρικού Συλλόγου Ζακύνθου.

Η απάντηση αυτή της ΠΟΕΔΗΝ, αφορούσε το σχόλιο του διοικητή της 6ης ΥΠΕ προς τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας τη Μεγάλη Δευτέρα ότι «υπάρχει κενή οργανική θέση στο νεκρομαντείο του Αχέροντα», με αφορμή τις καταγγελίες στις οποίες έχει προβεί η Ομοσπονδία από τον περασμένο Δεκέμβριο για τα χειρουργεία του νοσοκομείου Ζακύνθου και τις αποκαλύψεις για τις επιπλοκές που είχε μετά τον τοκετό της στα χειρουργεία Ζακύνθου, μία μητέρα και το μωρό της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ