ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τρία κρούσματα φυματίωσης στις φυλακές Αγ. Στεφάνου της Πάτρας

Συναγερμός έχει σημάνει στις φυλακές του Αγίου Στεφάνου στην Πάτρα, με αφορμή τα τρία κρούσματα φυματίωσης που έχουν καταγραφεί σε δύο εβδομάδες. Τα δύο κρούσματα διακοσμίστηκαν σε νοσοκομεία της Αθήνας και ένα τρίτο στο Ρίο.

Τρία κρούσματα φυματίωσης στις φυλακές Αγ. Στεφάνου της Πάτρας

Όπως καταγγέλλει συγκεκριμένα στο tempo24.gr μερίδα κρατουμένων, τρεις συγκρατούμενοί τους νόσησαν από φυματίωση και μεταφέρθηκαν με αιμοπτύσεις για νοσηλεία. Ωστόσο, σύμφωνα με τις καταγγελίες των κρατουμένων, από την πλευρά των φυλακών δεν έχει γίνει κάποια ενέργεια στην κατεύθυνση του ελέγχου για πιθανά άλλα κρούσματα γι αυτό και εκφράζεται ανησυχία σχετικά με το ενδεχόμενο διασποράς της νόσου.

Για το θέμα όπως τονίζουν πηγές μέσα από τις φυλακές, ενημερώθηκε και το ΚΕΕΛΠΝΟ. Το onmed επικοινώνησε με το γραφείο τύπου του ΚΕΕΛΠΝΟ, το οποίο ωστόσο δήλωσε άγνοια για το ζήτημα.

Πληροφορίες από τις φυλακές αναφέρουν επίσης, πως έχουν γίνει εμβόλια στους κρατούμενους και τα κρούσματα έχουν εντοπιστεί κατά τη διάρκεια ελέγχων που έγιναν στους κρατουμένους για την κατάσταση της υγείας τους οπότε δεν τίθεται θέμα ως προς την πρόληψη και την ασφάλεια των κρατουμένων.