ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΚΕΠΥ: Ασκήσεις ετοιμότητας στο ΕΣΥ & επισκέψεις σε Δομές Φιλοξενίας προσφύγων 5ης ΥΠΕ

Ασκήσεις ετοιμότητας ευρείας κλίμακας στα νοσοκομεία ΓΝ Βόλου «Αχιλλοπούλειο» και ΠΓΝ Λάρισας θα πραγματοποιηθούν σήμερα Τρίτη 25 Απριλίου.

ΕΚΕΠΥ: Ασκήσεις ετοιμότητας στο ΕΣΥ & επισκέψεις σε Δομές Φιλοξενίας προσφύγων 5ης ΥΠΕ

Οι ασκήσεις πραγματοποιούνται στα πλαίσια του πανελλαδικού επιχειρησιακού σχεδιασμού και διαπίστωσης της ετοιμότητας του προσωπικού των νοσοκομείων, της αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών και διαχείρισης κρίσεων, καθώς επίσης και της βελτιστοποίησης της συνεργασίας με τους εμπλεκομένους φορείς και κυρίως το Πυροσβεστικό Σώμα.

Τις ασκήσεις θα επιβλέψει κλιμάκιο του ΕΚΕΠΥ, με επικεφαλής το διοικητή, κο Νικόλαο Π. Παπαευσταθίου.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις στις Ανοιχτές Δομές Φιλοξενίας Προσφύγων στα όρια αρμοδιοτήτων της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Να θυμίσουμε ότι οι εν λόγω ασκήσεις ετοιμότητας, είχαν πραγματοποιηθεί πριν ένα μήνα και πάλι σε διάφορα νοσοκομεία, μεταξύ των οποίων Σισμανόγλειο, Θριάσιο κ.λπ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 28 ασκήσεις ετοιμότητας επί θητείας του Νίκου Παπαευσταθίου, δηλαδή στα δύο περίπου τελευταία χρόνια. Είναι αξιοσημείωτο και παράδοξο ταυτόχρονα ότι από το 2004 μέχρι το 2015 είχαν γίνει μόνο 2,5 ασκήσεις ετοιμότητας!

Στις 31 Μαρτίου ο κ. Παπαευσταθίου είχε πραγματοποιήσει ταχύρρυθμη εκπαίδευση στα γραφεία του ΕΚΕΠΥ στους νέους διοικητές και αναπληρωτές διοικητές των νοσοκομείων.