ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΚΑΒ: Αιδώς για όσους υποτιμούν την προσπάθειά μας - Τι συνέβη με το περιστατικό της Κασσάνδρειας

Σε ενημέρωση και διευκρινήσεις αναφορικά με το περιστατικό μεταφοράς τραυματία στο Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας προχώρησε η διοίκηση του ΕΚΑΒ, σημειώνοντας πως «η προσπάθεια σπίλωσης του ΕΚΑΒ και μάλιστα με τρόπο αντιδεοντολογικό και χωρίς καμία τεκμηρίωση φαίνεται ότι συνεχίζεται, με αφορμή αυτή τη φορά το περιστατικό μεταφοράς τραυματία που συνέβη 20/04/2017 στο Κ.Υ. Κασσάνδρειας».

ΕΚΑΒ: Αιδώς για όσους υποτιμούν την προσπάθειά μας - Τι συνέβη με το περιστατικό της Κασσάνδρειας

Να σημειωθεί, πως σύμφωνα με την διοίκηση, πολλοί έγραψαν και είπαν, ότι η μεταφορά του περιστατικού έγινε με ιδιωτικό μέσο, την ώρα που εξελισσόταν συγκέντρωση έξω από το Κέντρο Υγείας, κάτι που χαρακτηρίζουν ανυπόστατο οι επικεφαλής του φορέα.

Αντίθετα, οι Διασώστες σύμφωνα με τα στοιχεία της υπηρεσίας, βρίσκονταν στο Κέντρο Υγείας ήδη 30 λεπτά πριν φθάσει το ιδιωτικό όχημα με τον πάσχοντα, διευκρινίζει η διοίκηση. Αιδώς, είναι η λέξη που χρησιμοποιεί η διοίκηση του ΕΚΑΒ για όσους προσπαθούν να σπιλώσουν την προσπάθεια που υλοποιεί ο φορέας.

«Ορισμένοι προφανώς έχουν θέσει ως μοναδικό μέλημά τους την απαξίωση του ΕΚΑΒ και των εργαζομένων του, προκειμένου να εξυπηρετήσουν δικά τους συμφέροντα, αναφέρεται σε ανακοίνωση της διοίκησης του Κέντρου» και συνεχίζει:

«Σε αρκετές ενημερωτικές ιστοσελίδες αναρτήθηκε βίντεο, το οποίο εμφανίζει διακομιδή πάσχοντος με ιδιωτικό μέσο (τύπου VAN) στο Κ.Υ. Κασσανδρείας, την ώρα που εξελισσόταν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Κέντρο Υγείας, ενώ ταυτόχρονα στις αναρτήσεις αυτές καταγγέλλεται το ΕΚΑΒ για μη ανταπόκριση στο περιστατικό λόγω έλλειψης ασθενοφόρου. Για να λεχθούν τα γεγονότα όπως ακριβώς έγιναν και όχι όπως μερικοί θέλουν να φαντάζονται, οφείλουμε να ενημερώσουμε, με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, για τα εξής:

1. Η μεταφορά του πάσχοντος έγινε όντως με ιδιωτικό μέσο και αφορά μάλλον σε εργαζόμενο ο οποίος τραυματίστηκε σε εργατικό ατύχημα. Για το συγκεκριμένο περιστατικό δεν κλήθηκε ποτέ το ΕΚΑΒ.

2. Βλέποντας προσεκτικά κανείς το βίντεο που αναρτήθηκε, θα παρατηρήσει ότι η παραλαβή του πάσχοντος από το ιδιωτικό όχημα έξω από το Κ.Υ. Κασσανδρείας, γίνεται από Διασώστες του ΕΚΑΒ. Οι Διασώστες σύμφωνα με τα στοιχεία της υπηρεσίας, βρίσκονταν στο Κέντρο Υγείας ήδη 30 λεπτά πριν φθάσει το ιδιωτικό όχημα με τον πάσχοντα, γεγονός που καταδεικνύει ότι δεν υπήρξε ΚΑΜΙΑ ΚΛΗΣΗ προς το ΕΚΑΒ, για το συγκεκριμένο περιστατικό».

Και καταλήγει η διοίκηση λέγοντας: Για όλους αυτούς που «ψάχνουν» ή «δημιουργούν» ψευδή γεγονότα, προσπαθώντας αναίσχυντα να εκθέσουν και να υποτιμήσουν τη λειτουργία του ΕΚΑΒ και την καθημερινή προσπάθεια των εργαζομένων σε αυτό, μόνο μία φράση αρμόζει: «ΑΙΔΩΣ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ