ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εργαζόμενοι «Ευαγγελισμού»: Η αθρώπινη ζωή και η υγεία δεν κοστολογούνται, δεν παζαρεύονται

«Απαράδεκτη» χαρακτηρίζει το Σωματείο των εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» την απάντηση της διοικήτριας του ιδρύματος σχετικά με τη βλάβη του αγγειογράφου στο αιμοδυναμικό εργαστήριο του νοσοκομείου, η οποία έκανε λόγο για «ζημιά».

Εργαζόμενοι «Ευαγγελισμού»: Η αθρώπινη ζωή και η υγεία δεν κοστολογούνται, δεν παζαρεύονται

Συγκεκριμένα, το Δ.Σ. του σωματείου των εργαζομένων στον «Ευαγγελισμό» αναφέρει τα εξής:

«Απέναντι στο απαράδεκτο δελτίο τύπου που εξέδωσε η Διοίκηση του νοσοκομείου (27/4) "απαντώντας σε διάφορα δημοσιεύματα" που καταγγέλλουν την ολιγωρία στην αποκατάσταση των βλαβών των ιατρικών και άλλων μηχανημάτων, θα θέλαμε να τονίσουμε τα εξής:

1. Κατά τρόπο ανήκουστο καταφέρθηκε κατά γιατρών και των λοιπών εργαζομένων του νοσοκομείου, καθώς και των εκλεγμένων εκπροσώπων τους, καταγγέλλοντάς τους ως υπαίτιους για ζημιές. Προσπάθησε δε, εμμέσως αλλά με τρόπο σαφώς απειλητικό να υπονοήσει ότι θα πρέπει οι εργαζόμενοι να συγκαλύπτουν (!!) την άθλια κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα δημόσια νοσοκομεία από την πολιτική που εφαρμόζεται χρόνια τώρα & συνεχίζεται και από αυτήν την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Πέρα όμως, από τη στοχοποίηση των μαχόμενων υγειονομικών που με αυτοθυσία, ατελείωτες διπλοβάρδιες, εις βάρος της υγείας και της οικογένειάς τους και εν πολλοίς, απλήρωτοι κρατάνε όρθια τα νοσοκομεία, Διοίκηση και υπουργείο θεοποιούν όλο αυτό το σύστημα των επιχειρηματικών ομίλων βιοϊατρικής τεχνολογίας που θησαυρίζει από την ανάγκη του κάθε ασθενούς. Δεν είναι άγνωστος ο τρόπος που λειτουργούν, ούτε ότι η κάθε βλάβη από κακή συντήρηση ονομάζεται "ζημιά", ούτε ότι υπερτιμολογείται ως... εξωσυμβατική η όποια αναγκαία έκτακτη επισκευή ή αντικατάσταση.

Είναι δε απορίας άξιο, ότι η διοίκηση έσπευσε να υιοθετήσει τις υποδείξεις των εταιρειών ότι δεν πρόκειται για βλάβες στα πλαίσια της σύμβασης αλλά σε επαναλαμβανόμενες (!!!) ζημιές από κακή χρήση, άρα μάλλον, αποδέχεται εκ προοιμίου ότι η αποκατάσταση θα γίνει με νέα κοστολόγηση από την εταιρεία!

ΟΜΩΣ, δεν είναι επιλογή των εργαζόμενων οι συμπράξεις με τον ιδιωτικό τομέα που στραγγαλίζουν το δημόσιο νοσοκομείο, αλλά των κυβερνήσεων που επέλεξαν να θεωρούν την υγεία εμπόρευμα. Ούτε βέβαια ευθύνονται οι εργαζόμενοι για τη συνεχή μείωση του κρατικού προϋπολογισμού για την υγεία, κονδύλια που εμείς οι εργαζόμενοι έχουμε τριπλά πληρώσει με άμεση & έμμεση φορολογία, αλλά και ασφαλιστικές εισφορές.

2. Για μας το κύριο ζήτημα είναι ένα: δεν επιτρέπεται σε κανέναν να παίξει με τη ζωή των ασθενών την ώρα που η εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνολογίας μπορεί να τη διασφαλίσει. Η ανθρωπινή ζωή, η υγεία, η αρτιμέλεια ΔΕΝ ΚΟΣΤΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ – ΔΕΝ ΠΑΖΑΡΕΥΟΝΤΑΙ!

Αντί η Διοικήτρια να πετάει λάσπη στους εργαζόμενους προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, ας μπει στον κόπο να απαντήσει: που πήγαιναν τα οξέα εμφράγματα πχ. επί μια βδομάδα; Έφερναν βόλτες στα άλλα νοσοκομεία της Αττικής με μοιραία ίσως αποτελέσματα, ή μήπως και κάποια εξωθήθηκαν στον ιδιωτικό τομέα;;

Ξέρουμε ήδη ότι ΤΡΕΜΟΥΝ τον οργανωμένο αγώνα μας, γι’αυτό και λοιδωρούν συνδικαλιστές γνωστούς για την ακεραιότητα και τους ταξικούς αγώνες στους οποίους πρωτοστατούν δεκαετίες τώρα. Τους δηλώνουμε επιπλέον, ότι οι προσπάθειες ποινικοποίησης της γνώμης και της δράσης των εργαζομένων θα πάρουν σκληρή και πάνδημη απάντηση από τους υγειονομικούς.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να στείλουν αποφασιστικά το μήνυμα διαδηλώνοντας και στην ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΑΙΜΑΤΟΒΑΜΜΕΝΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ & στην 24ωρη ΓΕΝΙΚΗ απεργία ενάντια στα νέα μέτρα που φέρνει για ψήφιση στη Βουλή η συγκυβέρνηση!».