ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μονάδα υποβοηθούμενης αναπαραγωγής στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών

Παρουσία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη τα εγκαίνια της Διακλαδικής Μονάδας Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Μονάδα υποβοηθούμενης αναπαραγωγής στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών

Ο υπουργός Πάνος Καμμένος εξέφρασε την ικανοποίησή του «διότι η μονάδα θα καλύπτει ανάγκες τόσο των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων όσο και των λοιπών Σωμάτων Ασφαλείας».

«Θα παρέχονται όλες οι εξειδικευμένες υπηρεσίες υγείας για τη διάγνωση και τη θεραπεία της υπογονιμότητας, ενώ θα εφαρμόζονται όλες οι τεχνικές στην υποβοήθηση αναπαραγωγής και στην τεχνητή γονιμοποίηση, χωρίς να επιβαρύνεται ο οικογενειακός προϋπολογισμός των στελεχών μας», προσέθεσε ο κ. Καμμένος, ενώ εξήγγειλε τη δημιουργία Διακλαδικής Παιδιατρικής Κλινικής που θα καλύπτει τις ανάγκες των παιδιών όλων των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις, σε καθημερινή βάση, δείχνουν το κοινωνικό τους πρόσωπο ως αναπόσπαστο τμήμα της ελληνικής κοινωνίας. Στο πλαίσιο αυτό, είμαι βέβαιος ότι θα συμμετάσχετε σε δράσεις οι οποίες θα υποστηρίξουν ασθενείς κοινωνικές ομάδες της ελληνικής κοινωνίας με τις υπηρεσίες που θα παρέχετε», επισήμανε.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ανέφερε επίσης ότι «μέσω της διακλαδικότητας και της αγαστής συνεργασίας μεταξύ όλων των κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και των Σωμάτων Ασφαλείας βελτιώνεται καθημερινά η αξιοποίηση των υποδομών μας, των υπηρεσιών μας και των ικανοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού, μειώνοντας ταυτόχρονα το λειτουργικό κόστος».

Απευθυνόμενος στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ο κ. Καμμένος διαβεβαίωσε ότι «το υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα είναι αρωγός δίπλα σας, στο απαιτητικό σας έργο και στις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες που παρέχετε».

Στην τελετή παρέστη επίσης ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας. Τον υπουργό Εθνικής Άμυνας συνόδευαν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης και ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ