ΕΙΔΗΣΕΙΣ

H Νάνα Μούσχουρη αγκαλιάζει τον Σύνδεσμο Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους (Σ.Κ.Ε.Π.)

Η διεθνούς φήμης Ελληνίδα ερμηνεύτρια Νάνα Μούσχουρη αγκαλιάζει τον σκοπό του Σ.Κ.Ε.Π. (Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους) και συμμετέχει ενεργά στο έργο του, στο πλαίσιο των «Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Εξοικείωσης με την Αναπηρία», που πραγματοποιεί τα τελευταία 10 χρόνια το Σωματείο, με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας.

H Νάνα Μούσχουρη αγκαλιάζει τον Σύνδεσμο Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους (Σ.Κ.Ε.Π.)

Με κοινό όραμα, μια ενωτική και δίκαιη κοινωνία όπου όλοι ανεξαιρέτως θα αισθάνονται αποδεκτοί & χρήσιμοι, η συνεργασία με την Νάνα Μούσχουρη ξεκίνησε με την συμμετοχή της στην συζήτηση μεταξύ των μαθητών του Μουσικού Γυμνασίου Ιλίου και των motivational speakers του σωματείου.

Με ιδιαίτερη ευαισθησία, σε μια ατμόσφαιρα ζεστή και ανθρώπινη, μίλησε η ίδια με τους μαθητές πριν μερικές ημέρες, αποτυπώνοντας με τον μοναδικό της τρόπο, εμπειρίες της δικής της πορείας.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε η κυρία Μούσχουρη: «Στη ζωή κανείς δεν μπορεί να σου δώσει φτερά. Πετάς μόνο με τα δικά σου και γι' αυτό πρέπει να μάθεις να τα χρησιμοποιείς. Και αν νομίζεις ότι δεν έχεις, ψάξε να βρεις αυτό που θέλεις εσύ να κάνεις, να το αγαπήσεις και τότε σίγουρα θα βρεις τον τρόπο να αναπτύξεις τα δικά σου φτερά για να πετάξεις. Σιγά-σιγά, ακούγοντας και μαθαίνοντας. Το σημαντικό είναι να βρούμε αυτό που θέλουμε να κάνουμε και να το κάνουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Να μην αφήνουμε κανέναν να μας προσβάλει, αλλά να φτιάξουμε τον εαυτό μας όπως τον θέλουμε. Πάντα περήφανοι για την καταγωγή μας και για τις επιλογές μας».

Η συνεργασία μεταξύ της Νάνας Μούσχουρη και του Σωματείου έχει ως στόχο την αφύπνιση και αλλαγή στάσης της κοινωνίας απέναντι στη διαφορετικότητα. Αφυπνίζοντας κυρίως μαθητές γενικής αγωγής και κατ’ επέκταση το άμεσο και έμμεσο περιβάλλον τους, δημιουργούνται οι κατάλληλες προϋποθέσεις συνειδητοποίησης του ευρύτερου πληθυσμού, με προσδοκώμενο μελλοντικό αντίκτυπο να διασφαλιστούν και να αποδοθούν στους ανθρώπους με αναπηρία τα βασικά τους δικαιώματα.

Όπως επισημάνει η Ιδρύτρια & Πρόεδρος του Σ.Κ.Ε.Π. κυρία Αθηνά Κρητικού:

«Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο σε μια κοινωνία από την αδιαφορία. Μια πολιτισμένη κοινωνία δεν διαιρείται στους «μεν» και τους «δε». Λειτουργεί ενωτικά και δίκαια, προσφέροντας την ευκαιρία στον καθένα να διεκδικήσει ένα καλύτερο αύριο. Ιδρύσαμε τον Σ.Κ.Ε.Π., στην προσπάθεια μας να καθιερώσουμε την ιδέα πως η διαφορετικότητα δεν είναι τίποτα παραπάνω ή τίποτα λιγότερο από την ίδια την ανθρώπινη φύση».