ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Μπερσίμης στο Κέντρο Αποκατάστασης της Λάρισας για τη Μυρτώ - Το κορίτσι παίρνει εξιτήριο

Στο Κέντρο Αποκατάστασης Animus βρέθηκε την Παρασκευή ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Σωτήρης Μπερσίμης, ως ένδειξη σεβασμού και στήριξης του αγώνα που πραγματοποιεί η Μυρτώ, η οποία πριν από πέντε περίπου χρόνια, είχε δεχθεί σεξουαλική κακοποίηση από Πακιστανό στην Πάρο με αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό της.

Ο Μπερσίμης στο Κέντρο Αποκατάστασης της Λάρισας για τη Μυρτώ - Το κορίτσι παίρνει εξιτήριο

Της Νατάσσας Ν. Σπαγαδώρου

Αξίζει να σημειωθεί ότι το αίτημα για την παρουσία του προέδρου του ΕΟΠΥΥ απευθύνθηκε από την οικογένεια της κοπέλας. Αυτό που ζητά τώρα η οικογένεια, είναι η Μυρτώ να συνεχίσει την θεραπεία της στο σπίτι και όχι σε μία στέγη ή σε άλλο Κέντρο Αποκατάστασης.

Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ από την πλευρά του, διαβεβαίωσε ότι θα κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες, ώστε η Μυρτώ να έχει στο σπίτι της όλα τα αναγκαία είδη και υπηρεσίες που απαιτεί η ολοκλήρωση της θεραπείας της, όπως ειδική κλίνη, αμαξίδιο και φυσικά εργοθεραπείες, λογοθεραπείες κλπ. Άλλωστε τις υπηρεσίες αυτές καλύπτει και ο Ενιαίος Κανονισμών Παροχών Υγείας του ΕΟΠΥΥ. Ο ΕΟΠΥΥ έχει υπογράψει συμβάσεις με Κέντρα Αποκατάστασης αλλά και με τις ειδικές Στέγες.

Να θυμίσουμε ότι η Μυρτώ, είναι η νεαρή κοπέλα που είχε σοκάρει το πανελλήνιο πριν πέντε περίπου χρόνια (στα 15 της) όταν είχε πέσει θύμα ενός Πακιστανού κατά τις διακοπές της στην Πάρο.

b535979097a27dcc70adb039624db6c9

Η Μυρτώ φιλοξενείται αφιλοκερδώς στο «Animus» και πλέον με τη συγκατάθεση των γιατρών της, αναμένεται να επιστρέψει σπίτι της για να συνεχίσει την μάχη που δίνει να συνέλθει έχοντας στο πλάι της τους δικούς της ανθρώπους.

Για την ιστορία να πούμε, πως το ημερολόγιο έδειχνε 22 Ιουλίου του 2012, όταν η 15χρονη τότε Μυρτώ, είχε βρεθεί σεξουαλικά κακοποιημένη και βαριά χτυπημένη στην περιοχή της παραλίας της Νέας Χρυσής Ακτής στην Πάρο, και λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης διακομίστηκε σε νοσοκομείο της Αττικής.

Ύστερα από έρευνες, προέκυψε πως δράστης ήταν ο Πακιστανός Αχμέτ Βακάς, ο οποίος ομολόγησε την πράξη και περιέγραψε με λεπτομέρειες τον τρόπο που διέπραξε το έγκλημα. Ο 21χρονος Πακιστανός εργαζόταν ως κηπουρός σε ξενοδοχείο της περιοχής και έφυγε λίγη ώρα μετά από το περιστατικό από το νησί με προορισμό της Αθήνα. Όπως κατέθεσε η μητέρα της Μυρτώς, λίγη ώρα μετά την επίθεση είδε έναν νεαρό να περνά από το σημείο φορώντας λευκό παντελόνι.

Mετά από πέντε μήνες νοσηλείας σε μονάδα ειδικής φροντίδας στον Ευαγγελισμό η μικρή Μυρτώ μεταφέρθηκε σε ειδικό κέντρο αποκατάστασης στις ΗΠΑ. H 16χρονη Μυρτώ επέστρεψε στην Ελλάδα έπειτα από 7 μήνες, όπου υποβλήθηκε σε επεμβάσεις. Έκτοτε ο αγώνας της Μυρτώς συνεχίστηκε στο κέντρο αποκατάστασης Animus στη Λάρισα.

Με πληροφορίες από: onlarissa.gr