ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Λουκάς Παπαδήμος στη ΜΕΘ του Ευαγγελισμού - Τι αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν

Ο Λουκάς Παπαδήμος στη ΜΕΘ του Ευαγγελισμού - Τι αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν

Εκτός κινδύνου βρίσκεται ο πρώην Πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, μετά την έκρηξη που σημειώθηκε στο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε το απόγευμα της Πέμπτης και ήδη νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Ευαγγελισμού, για καθαρά προληπτικούς λόγους.

Πριν από λίγη ώρα, ολοκληρώθηκε από τους θεράποντες γιατρούς το καθάρισμα των τραυμάτων και ο απαραίτητος ιατρικός έλεγχος.

Σύμφωνα με πηγές από τον Ευαγγελισμό, ο πρώην πρωθυπουργός έχει επικοινωνία με τους γιατρούς, ενώ και οι δύο άνδρες που τον συνόδευαν στο αυτοκίνητο, είναι εκτός κινδύνου και θα νοσηλευθούν και οι ίδιοι προληπτικά στο νοσοκομείο.

Ο κ. Παπαδήμος, φέρει δερματικές εκδορές στον θώρακα και στην κοιλιά, αλλά και εισπνευστικό έγκαυμα, που φαίνεται ότι προκλήθηκε από την εκρηκτική ύλη που περιείχε ο φάκελος και την οποία εισέπνευσε.

Ο πρώην πρωθυπουργός τραυματίστηκε όταν εξερράγη φάκελος, τον οποίο άνοιξε μέσα στο αυτοκίνητο που τον μετέφερε, την στιγμή που το όχημα κινείτο στη συμβολή των οδών 3ης Σεπτεμβρίου και Μάρνη.

Κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας έσπευσε ήδη στο νοσοκομείο, προκειμένου να πληροφορηθεί από τον ίδιο τον κ. Παπαδήμο για τις λεπτομέρειες της επίθεσης.

Το ιατρικό ανακοινωθέν του Ευαγγελισμού

Εν τω μεταξύ λίγο μετά τις 9 το βράδυ της Πέμπτης, η διοίκηση του Ευαγγελισμού, εξέδωσε ιατρικό ανακοινωθέν στο οποίο αναφέρονται τα εξής:

«Στις 18:10 διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ο πρώην Πρωθυπουργός κος Λουκάς Παπαδήμος, στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του ΓΝΑ «Ο Ευαγγελισμός».

Μετά την παροχή των πρώτων Βοηθειών, για αρκετά επιφανειακά τραύματα, στον θώρακα, την κοιλία και τους μηρούς, υπεβλήθη σε πλήρη κλινικό και εργαστηριακό έλεγχο. Αποφασίστηκε ο χειρουργικός καθαρισμός τραύματος της πρόσθιας επιφανείας του δεξιού μηρού, στον οποίο αυτή τη στιγμή ο ασθενής υποβάλλεται.
Κρίθηκε ότι η κατάστασή του είναι σταθερή και δεν εμπνέει ανησυχία.

Οι συνοδοί του, έφεραν ελαφρά επιφανειακά τραύματα για τα οποία δέχτηκαν τις πρώτες βοήθειες και παραμένουν σε νοσηλεία για προληπτικούς λόγους».