ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αγώνας τρεξίματος από τους πρόσφυγες του Σκαραμαγκά κατά του σακχαρώδη διαβήτη

Στη Δομή Φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στον Σκαραμαγκά πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 25 Μαΐου αγώνας τρεξίματος 1 χλμ. Diabetes Race με θέμα: «Η ζωή σου μπορεί να είναι γλυκιά χωρίς τη ζάχαρη».

Αγώνας τρεξίματος από τους πρόσφυγες του Σκαραμαγκά κατά του σακχαρώδη διαβήτη

Η αθλητική αυτή εκδήλωση οργανώθηκε από την ομάδα υγείας του Ερυθρού Σταυρού στο πλαίσιο της ενημέρωσης για την πρόληψη και αντιμετώπιση του Σακχαρώδους Διαβήτη.

Στον αγώνα συμμετείχαν γυναίκες, άνδρες και παιδιά, οι οποίοι έτρεξαν και παράλληλα ενημερώθηκαν από τους διαβητικούς ασθενείς της δομής, που είχαν ήδη παρακολουθήσει τα σεμινάρια του Ερυθρού Σταυρού «Health Activities of Diabetics», σχετικά με τη σημασία της σωστής διατροφής και της σωματικής άσκησης για την πρόληψη του Διαβήτη.

Σε αυτή την ξεχωριστή γιορτή για την υγεία, συμμετείχαν Εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και Εθελοντές της κοινότητας που καθημερινά συνεισφέρουν στις δράσεις του Ερυθρού Σταυρού στο πεδίο. Σε όλους τους συμμετέχοντες προσφέρθηκαν φρούτα και χυμοί ενώ στους νικητές του αγώνα απονεμήθηκαν έπαθλα και δώρα.

Τέλος, στην εκδήλωση συμμετείχε και η μουσική ομάδα των προσφύγων, η οποία δραστηριοποιείται στα προγράμματα ψυχοκοινωνικής στήριξης του Ερυθρού Σταυρού.