ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Όμιλος ΥΓΕΙΑ καθησυχάζει τους γονείς: Ασφαλής η συντήρηση των βλαστοκυττάρων

Ανάστατοι είναι οι γονείς, οι οποίοι είχαν εμπιστευθεί σε ιδιωτική εταιρεία -έναντι ενός διόλου ευκαταφρόνητου ποσού- τη φύλαξη βλαστοκυττάρων των παιδιών τους.

Ο Όμιλος ΥΓΕΙΑ καθησυχάζει τους γονείς: Ασφαλής η συντήρηση των βλαστοκυττάρων

Η εταιρεία Stem Health Hellas είχε μισθώσει χώρο στο νοσοκομείο «Υγεία», για τη φύλαξη των βλαστικών κυττάρων. Σύμφωνα με την «Εφημερίδα των Συντακτών», το «Υγεία» συμμετείχε στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας έως το 2013, οπότε και αποχώρησε.

Τις προηγούμενες ημέρες η Stem Health Hellas ενημέρωσε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους γονείς-πελάτες της, ότι αδυνατεί να παράσχει πλέον τις υπηρεσίες φύλαξης, λόγω δυσχερούς οικονομικής κατάστασης. Η εταιρεία «δεν άντεξε τον αθέμιτο ανταγωνισμό από εταιρείες που καταφέρνουν να αποφεύγουν την επιβάρυνση με ΦΠΑ, έχει περιέλθει σε απόλυτο οικονομικό αδιέξοδο. Οι λεπτομέρειες της αδυναμίας μας αυτής δεν είναι του παρόντος» ανέφερε μεταξύ άλλων το επίμαχο email.

Αυτό, όμως, που σήμανε συναγερμό για τους γονείς, ήταν το εξής: «Η επιστολή αυτή σκοπό έχει να σας ενημερώσει και να σας επισημάνει τον άμεσο κίνδυνο καταστροφής των βλαστικών κυττάρων των παιδιών σας που φυλάσσονται στις εγκαταστάσεις του “Υγεία” από την εταιρεία Stem Health Hellas. Έχουμε εξαντλήσει κάθε δυνατότητα διάσωσης του υλικού και χωρίς τη δική σας πλέον παρέμβαση προς το “Υγεία”, η καταστροφή των βλαστικών κυττάρων των παιδιών σας είναι πλέον πολύ πιθανή, εάν όχι αναπόφευκτη».

Προς ενημέρωση των γονέων και απαντώντας στη Stem Health Hellas, ο Όμιλος ΥΓΕΙΑ τονίζει ότι ανέλαβε το κόστος και μερίμνησε για τη συμπλήρωση της απαιτούμενης ποσότητας αζώτου, για την ασφαλή συντήρηση των βλαστοκυττάρων στις δεξαμενές φύλαξης.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Ομίλου ΥΓΕΙΑ:

«Απάντηση στην επιστολή που εστάλη μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Stem Health Hellas SA κ. Νικόλαο Νικολαΐδη σε απροσδιόριστο αριθμό γονέων που παρέδωσαν προς φύλαξη βλαστοκύτταρα των νεογνών τους στην εταιρεία του, στην οποία επιστολή μεταξύ άλλων τους "επισημαίνει τον άμεσο κίνδυνο καταστροφής των βλαστικών κυττάρων που φυλάσσονται στις εγκαταστάσεις του ΥΓΕΙΑ"!

Προς αποκατάσταση της αλήθειας και με σεβασμό στην ανησυχία των γονέων, σας γνωρίζουμε τα εξής:

Α. Η Stem Health Hellas και η διοίκηση αυτής προσπαθούν να μετακυλήσουν με πρωτοφανή ασυνεπή και ανεύθυνη συμπεριφορά όλες τις ευθύνες που εκ του νόμου υπέχουν στον Όμιλο ΥΓΕΙΑ με νομικά και λογικά έωλους ισχυρισμούς και απροκάλυπτα ψεύδη.

Β. Οι δεξαμενές φύλαξης των μονάδων ομφαλοπλακουντιακού αίματος και ιστού του λώρου δεν παραμένουν σε χώρο ευθύνης του Δ.Θ.Κ.Α. Υγεία, ως αβασίμως, αναληθώς και ανακριβώς ισχυρίζεται ο κ. Νικόλαος Νικολαΐδης, αλλά σε χώρο που η ως άνω εταιρεία έχει μισθώσει από το Δ.Θ.Κ.Α. ΥΓΕΙΑ Α.Ε. και στον οποίον ουδέν δικαίωμα πρόσβασης στο χώρο αυτό έχουμε.

Γ. Ο Όμιλος ΥΓΕΙΑ καίτοι ουδεμία νομική ή άλλη υποχρέωση υπέχει, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευαισθησίας του και με γνώμονα την προστασία του δημόσιου αγαθού της υγείας, ανέλαβε το κόστος και μερίμνησε για τη συμπλήρωση της απαιτούμενης ποσότητας του αζώτου για την ασφαλή συντήρηση των μονάδων ομφαλοπλακουντιακού αίματος και ιστού του λώρου στις δεξαμενές φύλαξης, έως την εξεύρεση λύσεως.

Ο Όμιλος ΥΓΕΙΑ, επιφυλασσόμενος παντός δικαιώματός του, δηλώνει ότι άμεσα θα προβεί στην άσκηση όλων των ενδίκων μέσων ενώπιον των αρμοδίων αστικών και ποινικών δικαστηρίων για την προάσπιση της φήμης του καθώς και την υποβολή αναφορών-καταγγελιών ενώπιον των Αρμοδίων Αρχών για την εν γένει συμπεριφορά της Stem Health Hellas και της διοίκησης αυτής».

Διαβάστε ακόμη:

ΥΓΕΙΑ: Διεθνές Βραβείο καλύτερου νοσοκομείου στην Ελλάδα για το 2016