ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Eξοπλισμός 1 εκατ. ευρώ στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης

Περισσότεροι από 4.000 ασθενείς έχουν νοσηλευτεί τα τελευταία 12 χρόνια, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης (ΠΓΝΑ), με τη συντριπτική πλειονότητα αυτών (πάνω από 3.000) να έχουν επιστρέψει στη ζωή, δεδομένου του πολύ μικρού προσδόκιμου επιβίωσής τους, σε περίπτωση που νοσηλεύονταν σε κλασική νοσοκομειακή κλινική.

Eξοπλισμός 1 εκατ. ευρώ στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης

Με την πραγματική επιβίωση στη ΜΕΘ να ξεπερνά το 70%, ποσοστό που συμβαδίζει με τα ποσοστά επιτυχίας των ΜΕΘ προηγμένων χωρών της Ευρώπης και της Δύσης, κανένα περιστατικό δεν διακομίζεται, πλέον, από το 2004 και εντεύθεν, χάρη στο υψηλό επίπεδο της Μονάδας και την επαρκή στελέχωση του ΠΓΝΑ με όλες τις ειδικότητες.

Τα παραπάνω δήλωσε ο διευθυντής της γενικής (χειρουργική και παθολογική) ΜΕΘ του ΠΓΝΑ, καθηγητής Γιάννης Πνευματικός, στο περιθώριο της παρουσίασης της ολοκλήρωσης ανανέωσης του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού της Μονάδας, με νέο υψηλής τεχνολογίας.

«Σήμερα εξοπλίσαμε πλήρως δέκα κλίνες της εντατικής, με υπερσύγχρονα μηχανήματα, οι οποίες επαρκούν για τις ανάγκες εντατικής θεραπείας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης (ΠΑΜΘ)», ανέφερε ο κ. Πνευματικός, ευχαριστώντας τις τελευταίες τρεις διοικήσεις του νοσηλευτικού ιδρύματος αλλά και την Περιφέρεια για την αρωγή τους, καθώς η απαιτούμενη χρηματοδότηση, ύψους περίπου 1.000.000, ευρώ προήλθε από το ΕΣΠΑ.