ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο ΙΣΑ καταγγέλει το ΚΕΣΥ: Απαξιώνει και φιμώνει τους Ιατρικούς Συλλόγους

Ο ΙΣΑ καταγγέλει το ΚΕΣΥ: Απαξιώνει και φιμώνει τους Ιατρικούς Συλλόγους

Το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας καταγγέλει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας, σημειώνοντας ότι επιχειρεί να φιμώσει και να απαξιώσει το θεσμικό ρόλο των Ιατρικών Συλλόγων, παρεμποδίζοντας το πειθαρχικό τους έργο.

Συγκεκριμένα, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών καταγγέλλει ότι το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας αρνήθηκε με προκλητικό τρόπο να απαντήσει σε ερώτημα που του έθεσε ο ΙΣΑ, το οποίο εμπίπτει στην αρμοδιότητά του και προέκυψε κατά την εξέταση πειθαρχικού φακέλου, απαξιώνοντας έτσι τον θεσμικό ρόλο και παρεμποδίζοντας το έργο του Συλλόγου.

Το ΚεΣΥ όχι μόνο αρνήθηκε να ασκήσει το έργο που επιτελεί παρεμποδίζοντας τις διαδικασίες διαφάνειας και αυτοκάθαρσης του ΙΣΑ, αλλά εκφράστηκε με απαξιωτικό τρόπο για τους Ιατρικούς Συλλόγους, υποβιβάζοντας το θεσμικό τους ρόλο, αναφέρει ο ΙΣΑ και συνεχίζει:

«Ειδικότερα ο ΙΣΑ στις 16-01-17 ζήτησε από το ΚεΣΥ, να γνωμοδοτήσει σχετικά με τις ιατρικές ειδικότητες, οι οποίες δύνανται να προβαίνουν σε πράξεις αφαίρεσης κονδυλωμάτων, σταοπλαίσιο εξέτασης πειθαρχικού φακέλου.

Μετά από τρείς μήνες, στις 20-04-17 το ΚεΣΥ απάντησε προκλητικά ότι επιστρέφει το έγγραφο του ΙΣΑ και του ζητά τα ερωτήματά του να αποστέλλονται στον ΠΙΣ, μέσω του οποίου θα διαβιβάζονται στις αρμόδιες αρχές!

Ο ΙΣΑ καταγγέλλει ότι με το εν λόγω έγγραφο που υπογράφει ο πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΚεΣΥ καθηγητής Κώστας Μάρκου, επιχειρείται να παρεμποδιστεί ο πειθαρχικός έλεγχος, γεγονός που εγείρει ερωτηματικά για τυχόν σκοπιμότητες που εξυπηρετούνται.

Ο ΙΣΑ εκτιμά ότι η αντιδημοκρατική αυτή συμπεριφορά που στοχεύει στην απαξίωση του θεσμικού ρόλου του ΙΣΑ, υπηρετεί μία συντονισμένη προσπάθεια φίμωσης των Ιατρικών Συλλόγων πίσω από την οποία κρύβονται πολιτικές και προσωπικές σκοπιμότητες.

Ο ΙΣΑ ζητά από το ΚεΣΥ και προσωπικά από τον πρόεδρο της Εκτελεστικής Επιτροπής Κ. Μάρκου, να ανακαλέσει και να ανταποκριθεί άμεσα στο έργο που του έχει ανατεθεί, αποστέλλοντας τη γνωμοδότηση που του ζητήθηκε.
Σε αντίθετη περίπτωση, παρακωλύεται εκ προθέσεως το πειθαρχικό του έργο και ο ΙΣΑ επιφυλάσσεται να κινηθεί αναλόγως προκειμένου να διασφαλίσει την άσκηση των αρμοδιοτήτων του στο πλαίσιο του θεσμικού του ρόλου».

Διαβάστε ακόμη:

 ΙΣΑ: Προσφυγή στον Εισαγγελέα για παράνομες εξετάσεις ιατρικής βιοπαθολογίας

BEST OF NETWORK