ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στις 7 Ιουλίου η συζήτηση στο ΚΕΣΥ για την εξειδίκευση στον σακχαρώδη διαβήτη

Στις 7 Ιουλίου η συζήτηση στο ΚΕΣΥ για την εξειδίκευση στον σακχαρώδη διαβήτη

Την αναβολή της συζήτησης για τις 7 Ιουλίου, αναφορικά με την εξειδίκευση στον Σακχαρώδη Διαβήτη αποφάσισε η Ολομέλεια του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ), έπειτα από το αίτημα αρκετών μελών της να παρίστανται στη συζήτηση οι εμπλεκόμενοι στο θέμα που έχει προκύψει.

Η Ολομέλεια συνεδρίασε την περασμένη Παρασκευή 9 Ιουνίου στο Υπουργείο Υγείας, όπου συγκεντρώθηκαν δεκάδες μέλη της Ελληνικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας-Πανελλήνιας Ένωσης Ενδοκρινολόγων (ΕΕΕ-ΠΕΕ), τα οποία όμως δεν έγιναν δεκτά διότι ο πρόεδρος του ΚΕΣΥ είχε απαγορεύσει την είσοδο στους ενδοκρινολόγους.

Έπειτα από αναμονή τριών ωρών, ο πρόεδρος, κ. Ζαδάλλα Μούσλεχ και η γενική γραμματέας της ΕΕΕ-ΠΕΕ κυρία Ευανθία Διαμάντη-Κανδαράκη, καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, προσεκλήθησαν στην συνεδρίαση, όπου ο πρόεδρος του ΚΕΣΥ καθηγητής Κ. Μάρκου τους ενημέρωσε ότι η συζήτηση για την εξειδίκευση στο διαβήτη αναβάλλεται, επειδή τα μέλη της Ολομέλειας ζήτησαν να παραβρεθούν οι εμπλεκόμενες επιστημονικές εταιρείες.

Ρωτήθηκε ο πρόεδρος του ΚΕΣΥ ποιοι είναι οι εμπλεκόμενοι και αν πρόκειται για τις εταιρείες κορμού, δηλαδή τις επιστημονικές εταιρείες/ενώσεις που εκπροσωπούν αναγνωρισμένες ιατρικές ειδικότητες (Παθολογίας, Παιδιατρικής, Ενδοκρινολογίας), αλλά απέφυγε να απαντήσει.

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα που έχει ενσκήψει, αφορά την απόφαση της Επιτροπής Εκπαίδευσης-Μετεκπαίδευσης του ΚΕΣΥ να δεχθεί αίτημα της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας να εξειδικεύονται στον σακχαρώδη διαβήτη «γιατροί που έχουν ειδικευθεί στην ειδικότητα είτε της Παθολογίας είτε της Παιδιατρικής».

 

BEST OF NETWORK