ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων: 14 Οργανώσεις καλούν τους Αθηναίους να στηρίξουν τους πρόσφυγες

Δεκατέσσερις οργανώσεις της χώρας, καλούν Αθηναίους, πρόσφυγες και μετανάστες «ΜΑΖΙ», σε μία ανοιχτή συζήτηση για τη ζωή τους στην Ελλάδα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων στις 20 Ιουνίου.

Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων: 14 Οργανώσεις καλούν τους Αθηναίους να στηρίξουν τους πρόσφυγες

«Η επόμενη ημέρα αυτή της ένταξης, μέσα από τις δυσκολίες με τις οποίες έχουν έρθει αντιμέτωποι, της προσαρμογής αλλά και της ελπίδας και της δημιουργίας, θα εξιστορηθεί από τους ίδιους τους πρόσφυγες, οι οποίοι θα μοιραστούν τις εμπειρίες τους κατά την περίοδο διαμονής τους στην Ελλάδα, την πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και εκπαίδευση αλλά και το πλαίσιο των συνθηκών σχετικά με την εύρεση στέγης και εργασίας», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι Γιατροί του Κόσμου και συνεχίζουν:

«Οι ίδιοι θα περιγράψουν ακόμα τις καλλιτεχνικές πρωτοβουλίες που πραγματοποίησαν ή στις οποίες συμμετέχουν όσο καιρό βρίσκονται στη χώρα μας, οι οποίες τους δίνουν τη δύναμη να συνεχίζουν μέχρι και σήμερα το δυσκολότερο ταξίδι της ζωής τους».

Την εκδήλωση «ΜΑΖΙ» η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 21 Ιουνίου στις 18.30 στο Καφέ του Νομισματικού Μουσείου (Πανεπιστημίου 12, Αθήνα), θα χαιρετίσει ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Αθηναίων σε θέματα Μεταναστών και Προσφύγων, Λευτέρης Παπαγιαννάκης. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Δημήτρης Αγγελίδης από την Εφημερίδα των Συντακτών.

Η εκδήλωση, θα κλείσει με προβολή φωτογραφιών και βίντεο από την δράση των οργανώσεων κατά τη διάρκεια της προσφυγικής κρίσης, καθώς και με παραδοσιακή μουσική από προσφυγικές κοινότητες.

Σκοπός της εκδήλωσης, σύμφωνα με τους Γιατρούς του Κόσμου: Να στείλουμε όλοι μαζί ένα δυνατό μήνυμα αλληλεγγύης!