ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εγκαινιάστηκε το Πολυδύναμο Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης & Ενσωμάτωσης Προσφύγων

Εγκαινιάστηκε το Πολυδύναμο Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης & Ενσωμάτωσης Προσφύγων

Τα εγκαίνια λειτουργίας του Πολυδύναμου Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης & Ενσωμάτωσης Προσφύγων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 16 Ιουνίου, στο νέο κτίριο επί της οδού Καποδιστρίου 2, στην περιοχή των Εξαρχείων. 

Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Dr. Αντώνιος Αυγερινός, ο Επικεφαλής της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου (IFRC) για την Ελλάδα κ. Ruben Cano, ο Επιχειρησιακός Διευθυντής του Ερυθρού Σταυρού της Δανίας κ. Andreas Walter Fabricius, η Επικεφαλής της Επιχείρησης Επείγουσας Έκκλησης και Τομεάρχης Κοινωνικής Πρόνοιας κυρία Ζέφη Θανάσουλα, η Τομεάρχης Νοσηλευτικής κυρία Παρασκευή Φελέκη, ανώτερα στελέχη, προσωπικό και εθελοντές και των τριών Σωμάτων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, στελέχη της IFRC και της ICRC, εξυπηρετούμενοι του προγράμματος και πλήθος κόσμου.

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. στον χαιρετισμό που απηύθυνε ευχαρίστησε εκ μέρους του Κ.Δ.Σ. του Οργανισμού τον Δανέζικο Ερυθρό Σταυρό, και ιδιαίτερα τον κ. Fabricius, για την αμέριστη στήριξη που έχουν έως σήμερα προσφέρει στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, σε επίπεδο χρηματοδότησης και τεχνικής υποστήριξης, ιδιαίτερα στις σημερινές δύσκολες οικονομικές συνθήκες. Ευχαρίστησε επίσης θερμά τον Επικεφαλής της IFRC κ. Cano για την άψογη συνεργασία και την ουσιαστική συμβολή του στην ανάπτυξη αποτελεσματικών παρεμβάσεων και συνεργειών για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης. Ο Dr. Αυγερινός δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον σπουδαίο ρόλο που διαδραματίζουν οι εθελοντές και το μόνιμο προσωπικό του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, οι οποίοι τόσο στα πλαίσια του Πολυδύναμου Κέντρου όσο και διαμέσου λοιπών προγραμμάτων και υπηρεσιών «επιτελούν ένα σπουδαίο ανθρωπιστικό έργο, το οποίο έχει μεγάλη ανάγκη η κοινωνία».

Αξίζει να σημειωθεί πως βασική αποστολή του Πολυδύναμου Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης & Ενσωμάτωσης Προσφύγων, τη λειτουργία του οποίου εξ' ολοκλήρου χρηματοδοτεί έως τα τέλη του τρέχοντος έτους ο Ερυθρός Σταυρός της Δανίας, είναι η παροχή ψυχοκοινωνικών υπηρεσιών στον προσφυγικό και μεταναστευτικό πληθυσμό, ώστε να ανταποκριθεί στις ανάγκες του και να ενσωματωθεί ομαλά στην ελληνική πραγματικότητα.

BEST OF NETWORK