ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εγκαινιάστηκε το Τμήμα Βραχείας Νοσηλείας στο Αχιλλοπούλειο του Βόλου

Εγκαινιάστηκε τη Δευτέρα 26 Ιουνίου το τμήμα βραχείας νοσηλείας του Νοσοκομείου Βόλου που θα λειτουργεί αρχικά σε 12ωρη βάση και αργότερα σε 24ωρη προκειμένου να εξυπηρετήσει τις ανάγκες συγκεκριμένων ομάδων ασθενών που τώρα νοσηλεύονται στις κλινικές.

Εγκαινιάστηκε το Τμήμα Βραχείας Νοσηλείας στο Αχιλλοπούλειο του Βόλου

Το Τμήμα βρίσκεται δίπλα σε αυτό τον Επειγόντων Περιστατικών και ήδη έχουν ετοιμαστεί δύο θάλαμοι με δέκα κρεβάτια που σε τελική ανάπτυξη θα φθάσουν τα 20 το αργότερο σε ένα μήνα.

Όπως επισήμανε ο διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου, Ματθαίος Δραμητινός, η συγκεκριμένη μονάδα υπάρχει στα περισσότερα ευρωπαϊκά νοσοκομεία, αλλά περιλαμβάνεται και στον Οργανισμό του Νοσοκομείου που ποτέ δεν ενεργοποιήθηκε.

Στο Τμήμα βραχείας νοσηλείας θα εξυπηρετούνται καθημερινά, σε πολιτισμένο περιβάλλον οι άνθρωποι που χρειάζονται το Νοσοκομείο για μία ημέρα.

«Αυτοί οι άνθρωποι μπαίνουν στις κλινικές, μπαίνουν ίσως και σε ράντζα, είναι τέσσερις με πέντε εισαγωγές ημερησίως και εξυπηρετούνται μοιραία, επειδή είναι χρόνια τα προβλήματά τους, λίγο καθυστερημένα. Αναφέρομαι σε πολυμεταγγιζόμενους ασθενείς, σε ογκολογικούς ασθενείς που χρειάζονται ειδικές θεραπείες, οι ασθενείς του νευρολογικού που κάνουν ιώσεις από φάρμακα. Εμάς μας ενδιαφέρει ο άνθρωπος αυτός που έρχεται με το κουστούμι του να φεύγει ευχαριστημένος και να μην μπαίνει στη διαδικασία της νοσηλείας σε μια κλινική που έχει βαριά περιστατικά που πιθανόν να είναι λοιμώδη. Κι ενώ έρχεται για κάτι ρουτίνας να εξελίσσεται σε περιστατικό που πιθανά να χρονίσει. Θα δίνεται εισιτήριο και εξιτήριο, αν θα χρειαστεί να παραμείνει παραπάνω από 12 ώρες μετά θα γίνεται μεταφορά του στην κλινική» εξήγησε.

Με τη λειτουργία του τμήματος βραχείας νοσηλείας θα αποσυμφορηθούν οι παθολογικές κλινικές και οι ασθενείς θα εξυπηρετούνται σε πολιτισμένο περιβάλλον. Το τμήμα θα διαθέτει επίσης δικό του νοσηλευτικό προσωπικό.