ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η ΑΔΕΔΥ στηρίζει την απεργία της ΠΟΕΔΗΝ - Κάλεσμα στην αυριανή συγκέντρωση

Για επικοινωνιακό και πολιτικό παιχνίδι στις πλάτες των εργαζομένων στα Νοσοκομεία και τις Μονάδες Υγείας, κατηγορεί την κυβέρνηση η ΑΔΕΔΥ, η οποία στηρίζει την κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ και καλεί τα μέλη της να δώσουν το «παρών» στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 10:00πμ στο Υπουργείο Υγείας (Αριστοτέλους 17).

Η ΑΔΕΔΥ στηρίζει την απεργία της ΠΟΕΔΗΝ - Κάλεσμα στην αυριανή συγκέντρωση

Η ΑΔΕΔΥ αναφέρει σε ανακοίνωσή της:

«Η Κυβέρνηση, αντί να βάλει τέλος στον εργασιακό μεσαίωνα, να επαναφέρει στο Δημόσιο τις υπηρεσίες σίτισης, φύλαξης, καθαριότητας, τεχνικές κ.τ.λ., να επανασυστήσει και προκηρύξει τις καταργημένες οργανικές θέσεις σε όλους τους κλάδους και υπηρεσίες, επιλέγει να συνεχίσει να βαδίζει στο μνημονιακό δρόμο.

Φτάσαμε –δυο χρόνια μετά– σε μια πρωτοφανή διόγκωση της ελαστικής εργασίας ενώ ταυτόχρονα μεγαλώνει η αγωνία και η ανασφάλεια των εργαζομένων για το εργασιακό τους μέλλον. Πολλοί εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, είτε με ατομικές συμβάσεις είτε εργολαβικοί, είναι απλήρωτοι ή καθυστερούν τα δεδουλευμένα τους.

Οι επικοινωνιακοί πανηγυρισμοί της Κυβέρνησης για την εκδίωξη των εργολάβων από τα νοσοκομεία διαψεύδονται από τη ζοφερή πραγματικότητα. Στην πλειονότητα των νοσοκομείων και των δομών Υγείας οι ιδιωτικές εταιρείες παραμένουν. Οι εργολάβοι συνεχίζουν να «αλωνίζουν» στα νοσοκομεία καταστρατηγώντας βάναυσα τα εργασιακά δικαιώματα και εισπράττοντας ζεστό δημόσιο χρήμα (σε αρκετές περιπτώσεις μάλιστα χωρίς καν να υπάρχουν συμβάσεις), ενώ η Κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας παραμένουν θεατές.

Οι δηλώσεις του Υπουργού Υγείας για την παράδοση των υποστηρικτικών υπηρεσιών σε ΚΟΙΝΣΕΠ, ευθυγραμμίζονται με τις μνημονιακές επιλογές της Κυβέρνησης για «λιγότερο κράτος», εμπορευματοποίηση και περαιτέρω ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών υγείας.

Ταυτόχρονα οι απολύσεις των συμβασιούχων στους Δήμους, οι αρνήσεις πολλών παρέδρων να υπογράφουν εντάλματα πληρωμής σε εργαζόμενους με ατομικές συμβάσεις εργασίας στα Νοσοκομεία, η λήξη αυτών των συμβάσεων το επόμενο διάστημα και η άρνηση της Κυβέρνησης να τις μετατρέψει σε αορίστου χρόνου και να επανασυστήσει τις καταργημένες οργανικές θέσεις, προδιαγράφουν ζοφερό μέλλον για τους εργαζόμενους αλλά και για τη λειτουργία των νοσοκομείων και των δομών Υγείας.

Οι αόριστες εξαγγελίες περί των προθέσεων του Υπουργείου για μια ακόμη ετήσια παράταση των επικουρικών δεν έχουν κανένα αντίκρισμα και δεν επιτρέπουν κανένα εφησυχασμό, ιδιαίτερα μετά την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τους συμβασιούχους των Δήμων.

Ο μόνος δρόμος για τους εργαζόμενους με ελαστικές σχέσεις εργασίας είναι ο κοινός αγώνας με όλους τους εργαζόμενους στη δημόσια Υγεία και σε όλο το Δημόσιο για μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στηρίζει την κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ για τη μονιμοποίηση του προσωπικού που υπηρετεί με ελαστικές μορφές απασχόλησης στο ΕΣΥ, στην Πρόνοια, στο ΕΚΑΒ (επικουρικό, κοινοτικά προγράμματα, εργολαβικοί ή πρώην εργολαβικοί εργαζόμενοι).

Καλούμε τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., τα Δ.Σ. των Ομοσπονδιών και Σωματείων να δώσουν το «παρών» στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2017 και ώρα 10:00πμ στο Υπουργείο Υγείας (Αριστοτέλους 17)».