ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΕΚΕΕΛ: Πρόκληση η τροπολογία για τους μισθούς της διοίκησης

Πρόκληση θεωρούν οι εργαζόμενοι στο ΚΕΕΛΠΝΟ την τροπολογία αναφορικά με τα μισθολογικά θέματα του προέδρου και του αντιπροέδρου του φορέα, την ώρα που εκκρεμούν βασικά εργασιακά τους δικαιώματα.

ΣΕΚΕΕΛ: Πρόκληση η τροπολογία για τους μισθούς της διοίκησης

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΚΕΕΛΠΝΟ:

«Το υπουργείο Υγείας τελικά θυμήθηκε να φέρει τροπολογία στη Βουλή στο πλαίσιο του νομοσχεδίου για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, όχι όμως προκειμένου να ρυθμιστούν χρονίζοντα ζητήματα που αφορούν στους εργαζόμενους.

Αντικείμενο της τροπολογίας ήταν να προβλεφθεί μισθός για τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΕΕΛΠΝΟ προκειμένου να ασκούν τα καθήκοντα τους σε καθεστώς πλήρους απασχόλησης, ετήσιας συνολικής δαπάνης 77.000 ευρώ, σύμφωνα με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Οι Εργαζόμενοι του ΚΕΕΛΠΝΟ δεν είναι ούτε μίζεροι ούτε αντιλαμβάνονται τις σχέσεις ως ανταγωνιστικές. Αποτελεί ωστόσο τουλάχιστον ΠΡΟΚΛΗΣΗ να ψηφίζεται τέτοια τροπολογία τη στιγμή που επί μήνες εκκρεμούν και δεν έχει γίνει τίποτα για μια σειρά από βασικά εργασιακά / μισθολογικά δικαιώματα, όπως :

- Νομοθετική ρύθμιση για το ζήτημα των αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών.

- Αναγνώριση προϋπηρεσίας Ιατρών / Νοσηλευτών στις ΜΕΘ.

- Εφημερίες των ιατρών του ΚΕΕΛΠΝΟ για τα έτη 2014 και 2015.

- Καταβολή επιδόματος επικινδυνότητας για τους δικαιούχους.

- Μη καταβολή Αδειών έτους 2016.

- Καθυστέρηση στην καταβολή εξαιρέσιμων αμοιβών για βάρδιες του Ιατρονοσηλευτικού προσωπικού των ΜΕΘ για το 2017.

- Πολύμηνες καθυστερήσεις καταβολής υπερωριών μηνών του 2017.

- Πολύμηνες καθυστερήσεις καταβολής οδοιπορικών για το 2017».

«Οι προτεραιότητες καθενός αποδεικνύονται έμπρακτα, ενίοτε όμως καλό είναι να θυμόμαστε ότι πρέπει να κρατάμε και τα προσχήματα...», καταλήγουν οι εργαζόμενοι του ΚΕΕΛΠΝΟ.