ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σκάνδαλο - Αποφυλακίστηκε ο Ανδρέας Μαρτίνης για λόγους… υγείας

Σοβαρά ερωτήματα «γεννά» η απόφαση της αποφυλάκισης του πρώην προέδρου του «Ερρίκος Ντυνάν», Ανδρέα Μαρτίνη και μάλιστα... επειδή δηλώνει βαριά άρρωστος.

Σκάνδαλο - Αποφυλακίστηκε ο Ανδρέας Μαρτίνης για λόγους… υγείας

Μετά από 15 μήνες προσωρινής κράτησης αποφυλακίστηκε για λόγους υγείας, αφού κρίθηκε ότι δεν είναι ύποπτος φυγής ο πρώην πρόεδρος του «Ερρίκος Ντυνάν», Ανδρέας Μαρτίνης.

Η αποφυλάκισή του ήρθε με διάταξη του ανακριτή κατά της διαφθοράς, Ν. Τσιρώνη, με τη σύμφωνη γνώμη της εισαγγελέως. Οι περιοριστικοί όροι που του επιβλήθηκαν είναι αυτοί της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εμφάνισης του δύο φορές το μήνα σε Αστυνομικό Τμήμα.

Όπως είναι προφανές, ο Ανδρέας Μαρτίνης «καθάρισε» με 15 μόνο μήνες στη φυλακή για το σκάνδαλο με τα εκατομμύρια ευρώ και τις μίζες. Ένα σκάνδαλο, που όπως φαίνεται, συνεχίζεται από κάποιους να «κουκουλώνεται».

Η αίτηση του Μαρτίνη δια του συνηγόρου του Θόδωρου Μαντά (που εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη στάση των δικαστικών Αρχών) υποβλήθηκε στις 31 Ιουλίου, αμέσως μετά τη συμπληρωματική του απολογία για τις δυο υποθέσεις που κατηγορείται, στη διάρκεια της οποίας, σύμφωνα με πληροφορίες έδειξε διάθεση συνεργασίας με τις ανακριτικές Αρχές. Ο πρώην πρόεδρος του «Ερρίκος Ντυνάν», εμφανίστηκε σκιά του εαυτού του, καταβεβλημένος και με επιβαρυμένη υγεία, όπως πιστοποιήθηκε από έγγραφα των ΚΕΠΑ, τα οποία αναφέρουν πως έχει αναπηρία άνω του 75%.

Λόγοι υγείας

Στη σχετική αίτηση που υπέβαλε ο Ανδρέας Μαρτίνης επικαλούνταν αυτά ακριβώς τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει καθώς και ότι δεν είναι ύποπτος φυγής.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ανδρέας Μαρτίνης έχει προφυλακιστεί δύο φορές. Την πρώτη φορά για υπόθεση δωροδοκίας από την Hospitalia International και τη δεύτερη για απιστία στην υπηρεσία για την νοσηλεία στο «Ερρίκος Ντυνάν» γνωστών πολιτικών, ανθρώπων των ΜΜΕ και άλλων, με εξωφρενικές εκπτώσεις κόστους ή και δωρεάν που φέρεται να ζημίωσαν το Ίδρυμα με 1,75 εκατομμύρια ευρώ.

Για τα εκατομμύρια με τα οποία του καταλογίζεται πως είχε δωροδοκηθεί από την εταιρεία "Hospitalia International" για την επιλογή της, το 1998, σε προμήθεια νοσοκομειακού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού, είχε υποστηρίξει πως τα χρήματα ήταν νόμιμα και προέρχονταν από περιουσιακά στοιχεία της συζύγου του.

Τον περασμένο Ιούνιο είχε καταθέσει ως μάρτυρας στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας την περίοδο 1997-2014, όπου κατονόμασε πολιτικά πρόσωπα από την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ως υπεύθυνα για σχέδιο «ξεπουλήματος του «Ερρίκος Ντυνάν». Οι συγκεκριμένες καταγγελίες μάλιστα διερευνώνται από την εισαγγελία Διαφθοράς και η δικογραφία για τα πολιτικά πρόσωπα έχει σταλεί στη Βουλή.

Ωστόσο, η τελευταία αυτή εξέλιξη της αποφυλάκισης Μαρτίνη είναι μία ακόμα ένδειξη πως η Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία έγινε για τα μάτια του κόσμου, καθώς στην πραγματικότητα δεν υπάρχει πολιτική βούληση για να ξεδιπλωθεί το σκάνδαλο του «Ερρίκος Ντυνάν» και να αποδοθούν όποιες τυχόν ευθύνες προκύψουν.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με τους μέχρι τώρα χειρισμούς της απέδειξε πως όλα γίνονται για το θεαθήναι.

Δείτε εδώ το βίο και την πολιτεία του Ανδρέα Μαρτίνη.

Πηγή: newsbomb

Διαβάστε ακόμη:

Τα βρώμικα παιχνίδια για την πώληση του Ντυνάν και το κουκούλωμα του σκανδάλου