ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρθροπλαστική ισχίου τύπου ALMIS: Ένα ενδιαφέρον Ορθοπεδικό σεμινάριο

Η νέα τροποποιημένη τεχνική αρθροπλαστικής ισχίου τύπου ALMIS (Antero-Lateral-Minimally-Invasive-Surgery) παρουσιάστηκε στο Ορθοπεδικό Σεμινάριο Αρθροπλαστικής Ισχίου, που πραγματοποιήθηκε στο Ιατρικό Ψυχικού, με τη συμμετοχή ορθοπεδικών χειρουργών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Αρθροπλαστική ισχίου τύπου ALMIS: Ένα ενδιαφέρον Ορθοπεδικό σεμινάριο

Θέμα του σεμιναρίου ήταν, «η νέα τεχνική ALMIS στις αρθροπλαστικές ισχίου με χρήση «μίνι» εμφυτευμάτων» και πρόκειται για το πρώτο μίας σειράς αντίστοιχων εκπαιδευτικών εκδηλώσεων.

Το πρόγραμμα συμπεριελάμβανε διαλέξεις, εκπαίδευση σε προπλάσματα, αλλά και ενεργή συμμετοχή και παρακολούθηση επεμβάσεων από ορθοπεδικούς που συμμετείχαν για να ενημερωθούν για τη νέα αυτή τεχνική.

Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν έξι συνεχόμενες επεμβάσεις, όλες με άριστο αποτέλεσμα και σχεδόν χωρίς καμία ανάγκη μετάγγισης αίματος. Υλοποιήθηκε από το Διευθυντή Ορθοπεδικής Κλινικής, Δρ. Νικόλαο Χριστοδούλου και την ομάδα του την οποία αποτελούν οι Νίκος Μπαξεβάνος, Άκης Βουτσάς, Μάνος Βολωνάκης και Ναταλία Ρενιέρη, ενώ ιδιαίτερα σημαντική ήταν η συμβολή της εξειδικευμένης στις αρθροπλαστικές αναισθησιολόγου και εντατικολόγου Μαριάννας Κορρέ.

Η τεχνική ALMIS αποτελεί εξέλιξη ήδη εφαρμοσμένης τεχνικής σε πολλά ορθοπεδικά κέντρα διεθνώς. Τα πλεονεκτήματα της νέας τεχνικής ALMIS είναι αρκετά. Αξίζει να αναφερθεί ότι η διάρκεια της επέμβασης δεν ξεπερνά τη μία ώρα και δεν απαιτείται αφαίρεση ραμμάτων. Επιπλέον, ο ασθενής είναι σε θέση να περπατήσει 2-3 ώρες μετά την επέμβαση.

Διαβάστε ακόμη:

Αρθρίτιδα Ισχίου: 9 ερωτήσεις & απαντήσεις γύρω από τις αρθρώσεις μας και τις νέες τεχνικές