ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΚΥ Ναυπάκτου: Στην Ιθάκη μετακινήθηκε ο μοναδικός παιδίατρος - Ο αμίαντος όμως παραμένει...

Τραγική είναι η κατάσταση στο Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου, ενώ ημέρα με την ημέρα η κατάσταση χειροτερεύει, ένα Κέντρο Υγείας με τεράστια επισκεψιμότητα που τους καλοκαιρινούς μήνες πολλαπλασιάζεται λόγω της τουριστικής κίνησης της ορεινής και παραθαλάσσιας Ναυπακτίας.

ΚΥ Ναυπάκτου: Στην Ιθάκη μετακινήθηκε ο μοναδικός παιδίατρος - Ο αμίαντος όμως παραμένει...

Σχεδόν ένα χρόνο μετά την επίσκεψη κλιμακίου με επικεφαλής τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ όπου καταγράφηκαν σωρεία προβλημάτων τα οποία άμεσα καταγγείλαμε, σήμερα όχι μόνο δεν βελτιώθηκε η κατάσταση, αλλά αντίθετα οξύνθηκε με ακόμα περισσότερα προβλήματα λειτουργικότητας, τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία και συνεχίζει:

«Σε ένα Κέντρο Υγείας με τεράστια επισκεψιμότητα που τους καλοκαιρινούς μήνες πολλαπλασιάζεται λόγω της τουριστικής κίνησης της ορεινής και παραθαλάσσιας Ναυπακτίας και όχι μόνο, η διοίκηση της 6ης ΥΠΕ με τη συναίνεση ή την ανοχή της Δ/ντριας του Κ.Υ. μετακίνησε στην Ιθάκη τον μοναδικό παιδίατρο που υπηρετούσε στη Ναύπακτο. Αδιαφορία για τις ανάγκες των πολιτών που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα, σε μία τόσο "ευαίσθητη" ειδικότητα (μάλιστα δεν υπάρχει παιδίατρος συμβεβλημένος με τον ΕΟΠΥΥ).

Ο καρκινογόνος αμίαντος παραμένει παρά τις διαβεβαιώσεις των αρμοδίων.

Η έλλειψη υλικών παραμένει, ο οδοντίατρος δεν έχει ούτε πλαστικά ποτηράκια, τεχνικοί και συντηρητές δεν υπάρχουν με αποτέλεσμα οι εγκαταστάσεις να είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση.

Η έλλειψη συντονισμού και κάλυψη με ασθενοφόρα δημιουργεί τεράστια προβλήματα που σε πολλές περιπτώσεις κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές !!!!

Επί πλέον, επικρατεί κλίμα εκφοβισμού και απειλών της διορισμένης από την 6η ΥΠΕ διευθύντριας προς συναδέλφους. Ενοχλεί η όποια αντίδραση ή συνδικαλιστική δράση.

Προγράμματα εργασίας δεν είναι προσβάσιμα σε εργαζόμενους, συνδικαλιστές εκφοβίζονται ακόμα και με κλήση αστυνομίας για τη δράση τους, όσοι δεν είναι "υπάκουοι" απειλούνται με χαμηλή αξιολόγηση (αυτή είναι η αξιοκρατική αξιολόγηση που επικαλείται η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) και πολλά άλλα.

Τέτοιου είδους αλαζονικές συμπεριφορές είναι φαινόμενα που η κυβέρνηση και οι εντολοδόχοι εκφραστές τους χρησιμοποιούν προκειμένου με απειλές και εκφοβισμούς να σταματήσουν την αντίσταση και την οργή εργαζόμενων και πολιτών που υπερασπίζονται τη λειτουργία του ΚΥ Ναυπάκτου».

Η ΠΟΕΔΗΝ προτίθεται να συγκαλέσει άμεσα σύσκεψη μεταξύ εργαζομένων και φορέων της Ναυπάκτου προκειμένου αποφασισθούν δυναμικές αντιδράσεις και κινητοποιήσεις για τη λειτουργία του Κέντρου Υγείας. Θα καταθέσει μάλιστα άμεσα, μηνυτήρια αναφορά στον αρμόδιο εισαγγελέα για την αδιαφορία αλλαγής του καρκινογόνου αμιάντου σε όλα τα δάπεδα του Κέντρου Υγείας (σε πολλά σημεία είναι εντελώς κατεστραμμένα με εμφανείς τις επικίνδυνες ίνες) που έχει ως αποτέλεσμα, να κινδυνεύουν οι ζωές εργαζομένων και πολιτών.

adetjyr

Διαβάστε ακόμη:

Νοσ. Σαντορίνης: Πόλεμος ΠΟΕΔΗΝ, ΑΕΜΥ - Είναι ιδιωτικό η μεν, αφήστε να φέρει έσοδα η δε

ΠΟΕΔΗΝ: Όχι άλλα ψέματα και ΘΑ... κύριε Τσίπρα από το βήμα της ΔΕΘ