ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Φωτήλας: Το σ/ν για τις ασφαλιστικές ρυθμίσεις ολοκληρώνει το έγκλημα Κατρούγκαλου

«Το νομοσχέδιο για τις συνταξιοδοτικές και ασφαλιστικές ρυθμίσεις όχι μόνο δεν επουλώνει πληγές όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση, αλλά έρχεται να ολοκληρώσει το “έγκλημα” από το νόμο Κατρούγκαλου» επισήμανε ο Ιάσονας Φωτήλας, βουλευτής ΝΔ Αχαΐας, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής. 

Φωτήλας: Το σ/ν για τις ασφαλιστικές ρυθμίσεις ολοκληρώνει το έγκλημα Κατρούγκαλου

Ο κ. Φωτήλας υπογράμμισε τις αλήθειες που θέλει να αποφύγει η κυβέρνηση. Επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ μιλάμε για μισθούς των 360 ευρώ και συντάξεις των 185. Όχι μόνο δεν πάγωσαν οι εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών αλλά «πάγωσε το αίμα τους» όταν είδαν τις αυξήσεις. Επί κ. Τσίπρα για πρώτη φορά νομοθετήθηκαν ομαδικές απολύσεις με 3μηνη προειδοποίηση. Κανένας νέος επενδυτής δεν μπορεί να εμπιστευτεί την κυβέρνηση. Καμιά ανάπτυξη δε μπορεί να στηριχτεί μόνο σε προσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων.

Το πλήρες κείμενο της ομιλίας του κ. Φωτήλα, έχει ως εξής:

«Προπέτασμα καπνού ονόμασε ο εισηγητής μας το παρόν νομοσχέδιο και έχει απόλυτο δίκιο. Αλήθεια σε τι απαντάει το παρόν νομοσχέδιο; Η κυβέρνηση λέει πως έρχεται να επουλώσει τις ανοιχτές πληγές. Ποιες απ’ όλες κυρίες και κύριοι Υπουργοί; Ποια πληγή επουλώνει το παρόν νομοσχέδιο;

Επουλώνει μήπως τη μείωση - πάνω από δύο μισθούς για όλους τους εργαζόμενους, μέσα από εξοντωτικούς φόρους (άμεσους και έμμεσους) και εισφορές, καθώς και δύο διαδοχικές μειώσεις του αφορολόγητου;
Μήπως επουλώνει την απόλυτη κυριαρχία – για πρώτη φορά – στην αγορά εργασίας των ευέλικτων μορφών εργασίας αντί της πλήρους απασχόλησης, ή την πρωτοφανή φυγή των νέων στο εξωτερικό; Η τάση στα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ τριπλασιάστηκε.

Αλήθεια για την πλήρη απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων με απλή τρίμηνη προειδοποίηση δεν μας λέτε κάτι...
Να μάθει λοιπόν ο ελληνικός λαός, αλλά να το ακούτε κι εσείς κυρίες και κύριοι συνάδελφοι των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, μήπως και ντραπείτε - αν και δεν νομίζω να έχετε τέτοιες ευαισθησίες. Εσείς ψηφίσατε για πρώτη φορά την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων.

Κύριοι συνάδελφοι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο όχι μόνο δεν επουλώνει πληγές, αλλά έρχεται να ολοκληρώσει το «έγκλημα».

Εξοντωτικές εισφορές που κυριολεκτικά «διαλύουν» ελεύθερους επαγγελματίες, επιστήμονες και αγρότες.
Άδικες και αχρείαστες μειώσεις συντάξεων - που ξεπερνούν τα 10 δις ευρώ - σε σημερινούς και αυριανούς συνταξιούχους. Μειώσεις που μεταφράζονται σε απώλεια, ως και τριών συντάξεων!

Ισχυρό πλήγμα στους χαμηλοσυνταξιούχους, με την πλήρη κατάργηση του ΕΚΑΣ, καθώς και την κατάργηση των συντάξεων χηρείας.

Πρωτοφανής «στάση πληρωμών» σε κύριες και επικουρικές συντάξεις - που φθάνει τα 3 δις ευρώ και αφορά 139.000 κύριες συντάξεις, 127.000 επικουρικές και 63.000 εφάπαξ. Αυτή είναι η πραγματικότητα από την οποία θέλει να δραπετεύσει ο κ. Τσίπρας, αλλά δυστυχώς βιώνουν οι Έλληνες πολίτες.

Κύριε Βρούτση, αγαπητέ Γιάννη σε παρακολουθούσα στις συνεδριάσεις της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων τις προηγούμενες ημέρες, όπου προσπαθούσες να εκμαιεύσεις έστω και μία αλήθεια από το στόμα των Υπουργών. Το μόνο που άκουσες, που όλοι ακούσαμε είναι ότι η κυβέρνηση φέρνει αυξήσεις μισθών...

Ε, λοιπόν άδικα πάλευες. Δεν θα σου πουν ούτε μισή αλήθεια. Μέχρι το τέλος θα επιμένουν να βαπτίζουν το κρέας ψάρι. Ψεύτες μέχρι το τέλος και αρχιψεύταρος ο κ. Τσίπρας!! Ο μόνος Πρωθυπουργός που αποδέχτηκε το χαρακτηρισμό του ψεύτη για να μας πείσει ότι δεν είναι κλέφτης. Είναι θλιβερό - και όχι βέβαια για τον κ. Τσίπρα, αλλά για τον θεσμό που εκπροσωπεί.

Ας πούμε λοιπόν εμείς τις αλήθειες για να ακουστούν και ας αφήσουμε την κυβέρνηση να επιμένει στο δικό της παραμύθι.

Αλήθεια είναι ότι επί των ημερών σας κυρίες και κύριοι της κυβέρνησης μιλάμε για μισθούς των 360 ευρώ και συντάξεις των 185.

Αλήθεια είναι ότι αντί να παγώσετε τις εισφορές στους ελεύθερους επαγγελματίες, όπως υποσχόταν ο Πρωθυπουργός πέρσι στη ΔΕΘ, το μόνο που παγώσατε ήταν το αίμα των ασφαλισμένων όταν είδαν τις αυξήσεις στις εισφορές!
Αλήθεια είναι - τρελαίνομαι να σας το υπενθυμίζω - ότι με δική σας ψήφο για πρώτη φορά νομοθετήθηκαν ομαδικές απολύσεις με 3μηνη προειδοποίηση.

Αλήθεια είναι ότι καμία επένδυση δεν προχωράει και κανένας νέος επενδυτής δεν έχει λόγο να επενδύσει όσο εσείς βρίσκεστε στο τιμόνι της χώρας.

Όπως αλήθεια είναι ότι ποτέ, σε κανένα τόπο δεν ήρθε ανάπτυξη με προσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων. Έτσι το μόνο που μπορούν να έρθουν είναι ψηφαλάκια - που είναι και τα μόνα για τα οποία ενδιαφέρεστε.

Αλήθεια είναι - όπως ομολόγησε σε μια κρίση ειλικρίνειας ο κ. Φλαμπουράρης - ότι χάσαμε ένα σκασμό δις, γιατί η κυβέρνηση είναι ανίκανη να σχεδιάσει business plan με εξοδολόγιο. Κάτι που χρειάζεσαι για να ανοίξεις ταβέρνα - όχι να κυβερνήσεις χώρα.

Τέλος, αλήθεια είναι ότι με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν μπορεί να υπάρξει καμία προοπτική. Μόνο με τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη μπορεί να υπάρξει άλλη πολιτική για προέλκυση επενδύσεων.

Άσε που το να ζητάει κανείς business plan από τον ΣΥΡΙΖΑ για υλοποίηση μεγάλης επένδυσης είναι σαν να ζητάς από γάτα να αρχίσει να γαυγίζει! Γίνεται; Δεν γίνεται!»

Δείτε το βίντεο της ομιλίας.

Διαβάστε ακόμη:

ΠΟΕΔΗΝ: Όχι άλλα ψέματα και ΘΑ... κύριε Τσίπρα από το βήμα της ΔΕΘ