ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Χαμογέλα... Μη Σταματάς» - Περπάτημα Ζωής & Ελπίδας για τους ρευματοπαθείς

Με κεντρικό μήνυμα «Χαμογέλα... Μη Σταματάς», πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή κόσμου και εφέτος, σε Αθήνα, Αγρίνιο, Θεσσαλονίκη, Καρδίτσα, Λάρισα, Πάτρα,Πύργο, Ρόδο και Σύρο το «Περπάτημα Ζωής και Ελπίδας» που υλοποίησε η Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα (ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α.).

«Χαμογέλα... Μη Σταματάς» - Περπάτημα Ζωής & Ελπίδας για τους ρευματοπαθείς

Στο «Περπάτημα Ζωής και Ελπίδας» διοργανωτές ήταν επίσης, ο Δωδεκανησιακός Σύλλογος Αυτοάνοσων Νοσημάτων Αρθρίτιδας και Λύκου «ΘΑΛΕΙΑ» και ο Σύλλογος Ρευματοπαθών και Φίλων Κυκλάδων «ΙΑΣΙΣ». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών με την ευγενική χορηγία των εταιρειών Novartis Hellas, Pfizer & Stilvi.

Η εκδήλωση είχε σκοπό την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα υγείας, πρόληψης και αντιμετώπισης των ρευματικών παθήσεων. Ο κόσμος που συμμετείχε στην εκδήλωση πραγματοποίησε περπάτημα 1χλμ, 500μ. και 250μ. ενώ συμμετείχε στις συνεδρίες φυσικοθεραπείας, Τάι Τσι Τσουάν, επεμβατικής Yoga και θεραπευτικού pilates.

«Το περπάτημα είναι η ιδανικότερη και πιο απλή μορφή άσκησης, ανεξάρτητα από την ηλικία και τη φυσική κατάσταση» τόνισε κατά τη διάρκεια σχετικής ολιγόλεπτης ομιλίας στην εκδήλωση των Αθηνών, ο κος Σταύρος Σταθόπουλος, φυσικοθεραπευτής, ΠΓΝΑ «Ευαγγελισμός» και μέλος Δ.Σ. του Περιφεριακού Τμήματος Αττικής του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών. «Το μόνο που χρειάζεστε είναι καλή διάθεση και ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια. Είτε στο πάρκο, είτε στο δρόμο, οποιαδήποτε ώρα της ημέρας θελήσετε ή βρείτε το χρόνο, περπατήστε».

21845672 1684292211589498 1535944189 o

Διαβάστε ακόμη:

Πρόγραμμα ενδυνάμωσης ατόμων με ρευματικά νοσήματα

Λιγότερα βήματα από κάθε άλλο Ευρωπαίο κάνουν καθημερινά οι Έλληνες