ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στο Ιπποκράτειο η πρώτη διόρθωση ανεπάρκειας μιτροειδούς βαλβίδας

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, πραγματοποιήθηκε σε Δημόσιο Νοσοκομείο με απόλυτη επιτυχία, διόρθωση ανεπάρκειας μιτροειδούς βαλβίδας, χωρίς την διενέργεια καρδιοχειρουργικής επέμβασης με την τεχνική mitra clip.

Στο Ιπποκράτειο η πρώτη διόρθωση ανεπάρκειας μιτροειδούς βαλβίδας

Συγκεκριμένα στην Ά Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Ιπποκράτειο Γ.Ν.Α., η επεμβατική ομάδα των Καθηγητών Εμμανουήλ Βαβουρανάκη, συνεπικουρούμενος από τον Αναπληρωτή Καθηγητή Κωνσταντίνο Τούτουζα και τους: Αναπληρωτή Καθηγητή Γεράσιμο Σιάσο, Επιμελητές Σοφία Βαινά και Κωνσταντίνο Αζναουρίδη και την υπερηχογραφική καθοδήγηση της Αναπληρώτριας Καθηγήτριας Κωνσταντίνας Αγγέλης και της καρδιολόγου Κάρμεν Μολντοβάν υπο την διεύθυνση του Καθηγητή κ. Δημητρίου Τούσουλη, διόρθωσε τη μιτροειδή βαλβίδα σε ασθενή που έπασχε από σοβαρή ανεπάρκεια μιτροειδούς βαλβίδας και ήταν υψηλού κινδύνου για να πραγματοποιηθεί η κλασική χειρουργική επέμβαση.

Η εν λόγω θεραπεία, όπως ανακοινώνεται από τη διοίκηση του νοσοκομείου, αποτελεί συνέχεια των σημαντικών και καινοτόμων ιατρικών θεραπευτικών τεχνικών που εφαρμόζονται στο Ιπποκράτειο Γ.Ν.Α. εδώ και πολλά χρόνια (αντικατάσταση αορτικής βαλβίδος διαδερμικά, βαλβιδοπλαστικές και αντιμετώπιση συνολικά πολύπλοκων δομικών παθήσεων της καρδιάς).

Σημειώνεται ότι οι θεραπείες αυτές, συνεπάγονται την ταχύτερη αποκατάσταση και επάνοδο σε πλήρη λειτουργικότητα των ασθενών με σημαντικά μακροχρόνια οικονομικά και κοινωνικά οφέλη για τους ασθενείς και το σύστημα υγείας.