ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εγκρίθηκαν οι θέσεις σχολικών νοσηλευτών για τα διαβητικά παιδιά

Στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα πρέπει να απευθύνονται οι γονείς παιδιών με σακχαρώδη διαβήτη που έχουν κάνει αίτηση για σχολικό νοσηλευτή, οι οποίες μπορούν πλέον να απαντήσουν σχετικά με την πορεία του κάθε μεμονωμένου αιτήματος για σχολικό νοσηλευτή.

Εγκρίθηκαν οι θέσεις σχολικών νοσηλευτών για τα διαβητικά παιδιά

Όπως ενημερώνει τους γονείς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ) από το αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων έχουν εγκριθεί στο σύνολό τους οι αιτήσεις σχολικών νοσηλευτών που έχουν κατατεθεί και έχει προχωρήσει και στις σχετικές πιστώσεις στις αρμόδιες Περιφερειακές Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Αρμόδιες πλέον για το θέμα είναι οι Περιφερειακές Διευθύνσεις, οι οποίες μπορούν να απαντήσουν σχετικά με την πορεία του κάθε μεμονωμένου αιτήματος για σχολικό νοσηλευτή.

Προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία και να καλυφθούν οι θέσεις των σχολικών νοσηλευτών οι γονείς θα πρέπει οι ίδιοι να απευθυνθούν στο αρμόδιο τμήμα των Περιφερειακών Διευθύνσεων, είτε να αποστείλουν στο e-mail της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ (possasdia@gmail.com) ή τηλεφωνικά, το ονοματεπώνυμό σας και το σχολείο στο οποίο έχει γίνει η αίτηση.

Τέλος, υπάρχει ένα ενδεχόμενο, σύμφωνα με την ενημέρωση του Υπουργείου Παιδείας που έχει η Ομοσπονδία ένα συγκεκριμένο σχολείο να μην έχει επιλεγεί από τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς νοσηλευτές.

Σε αυτές τις περιπτώσεις το Υπουργείο έχει νομοθετήσει μία δικλείδα ασφαλείας με την τοποθέτηση του τελευταίου στη λίστα αναπληρωτή σχολικού νοσηλευτή, ο οποίος έχει δηλώσει το νομό, αλλά όχι το συγκεκριμένο σχολείο.

Όπως όμως αναφέρει η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ «ακόμη, όμως, και σε αυτήν την περίπτωση υπάρχει ενδεχόμενο να μην υπάρξει σχολικός νοσηλευτής σε περίπτωση που το επιλεγμένο άτομο δεν αποδεχτεί τη θέση και παραιτηθεί».

Διαβάστε ακόμη:

Οι νοσηλευτές σε 24ωρη απεργία - Το διχαστικό σ/ν & οι αιχμές σε ΠΟΕΔΗΝ

Διαβήτης: Παγκόσμιος διαγωνισμός καινοτομίας για ψηφιακές λύσεις σε ασθενείς