ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στάση εργασίας σήμερα στο «Αττικόν»

Στάση εργασίας πραγματοποιούν σήμερα από τις 8πμ έως τις 12μμ οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο ΑΤΤΙΚΟΝ με τη στήριξη της ΕΙΝΑΠ.

 

Στάση εργασίας σήμερα στο «Αττικόν»

Το σωματείο εργαζομένων Π.Γ.Ν. ΑΤΤΙΚΟΝ «Η Αναγέννηση» αναφέρει:

«Σε ανακοίνωση του σωματείου μας στις 3/10/2017 είχαμε καταγγείλει την απόφαση για ένταξη του νοσοκομείου μας στο σύστημα εφημερίας για ακούσιες νοσηλείες (εισαγγελικά περιστατικά), από τη στιγμή που δεν πληρούνται καν οι στοιχειώδεις προϋποθέσεις που αφορούν την πρόσληψη μόνιμων εξειδικευμένων νοσηλευτών και τις κατάλληλες υποδομές νοσηλείας (ανυπαρξία εξόδου κινδύνου στα κλειστά τμήματα και τα εξεταστήρια, συστέγαση στην ίδια πτέρυγα ανοιχτών και κλειστών τμημάτων, εξέταση αυτών των ασθενών σε ακατάλληλο χώρο στα ΤΕΠ κλπ).

Δεκαπέντε μέρες μετά, καμία από αυτές τις προϋποθέσεις δεν έχει ικανοποιηθεί στο ελάχιστο. Και παρόλα αυτά το υπουργείο και η διοίκηση εξακολουθούν να λένε: “η εφημερία θα πραγματοποιηθεί έτσι κι αλλιώς και θα… δούμε τι θα γίνει στο μέλλον”».

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν:
- Κατάλληλες υποδομές που να καλύπτουν τις τεχνικές και κτιριακές προδιαγραφές όπως προβλέπονται για τη λειτουργία ψυχιατρικών νοσηλευτικών μονάδων. Αυτόνομα κτίσματα κατάλληλα διαμορφωμένα ως προς τη χωροταξική τους διευθέτηση, ως προς την εσωτερική τους διαρρύθμιση, μονόκλινα δωμάτια νοσηλείας που παρέχουν δυνατότητες ατομικής παρακολούθησης και προφύλαξης των ασθενών, προστατευμένος προαύλιος χώρος.
- Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού: Ικανό αριθμό εξειδικευμένου νοσηλευτικού προσωπικού με μεγαλύτερη ποσόστωση ανδρών. Ικανό αριθμό εξειδικευμένου προσωπικού ασφαλείας.
- Όχι στην υποβάθμιση – εμπορευματοποίηση – ιδιωτικοποίηση της ψυχικής υγείας για όσους μπορούν να πληρώσουν, αποθήκες ψυχών για τη φτωχολογιά, υπερεντατικοποίηση για νοσηλευτές και γιατρούς στα νοσοκομεία.