ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δημήτρης Βαρνάβας: Η τυφλή στοχοποίηση γιατρών θα μας βρει απέναντι

Την εισβολή μελών της ομάδας «Ρουβίκωνας» στον «Ευαγγελισμό» και τη λεκτική επίθεση εναντίον γιατρού, καταδικάζει ο γενικός γραμματέας του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) Δημήτρης Βαρνάβας, με ανάρτησή του στο ygeianet.gr.

Δημήτρης Βαρνάβας: Η τυφλή στοχοποίηση γιατρών θα μας βρει απέναντι

Ο κ. Βαρνάβας αναφέρει τα εξής:

«Πριν 6 χρόνια το Νοσοκομειακό κίνημα ανέδειξε ως σημαντικό ζήτημα τον χρηματισμό των γιατρών, χαρακτηρίζοντάς τον ως κοινωνικό έγκλημα. Η ΟΕΝΓΕ εκτύπωσε αφίσα και την ανάρτησε σε όλα τα Νοσοκομεία της χώρας, καλώντας τους πολίτες να μην ενδίδουν στις πιέσεις για φακελάκι και η ηγεσία της ΟΕΝΓΕ πρότεινε τις αυστηρότερες των ποινών σε περιστατικά αποδεδειγμένου χρηματισμού γιατρών.

Να εξηγούμαστε: ως αποδεδειγμένος νοείται ο χρηματισμός όταν υπάρχουν τεκμήρια που δεν είναι δυνατόν να αμφισβητηθούν, όπως πχ. σύλληψη μετά από προηγούμενη καταγγελία στις αρχές και σύλληψη με προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Φήμες που διαχέονται από αυτόκλητους εισαγγελείς, στοχοποιώντας τυφλά συναδέλφους και δημιουργώντας ατμόσφαιρα ατομικής ή συλλογικής ενοχής, όχι μόνο δε μπορούν να γίνουν αποδεκτές, αλλά πρέπει να βρίσκουν κατηγορηματικά απέναντι τα συλλογικά μας όργανα.

Παράλληλα, είναι τουλάχιστον ανεδαφικά τα αιτήματα ορισμένων που μετατοπίζουν τη συζήτηση σε άλλα πεδία, θέτοντας ως προαπαιτούμενο την αλλαγή του πολιτικού συστήματος προκειμένου να καταδικάσουν τα φαινόμενα διαφθοράς στο σύστημα υγείας.

Γι' αυτούς τους λόγους είναι καταδικαστέα η επιδρομή του Ρουβίκωνα στον Ευαγγελισμό και ο προπηλακισμός γιατρού χωρίς κανένα τεκμήριο, παρά μόνο με βάση πληροφορίες των επιδρομέων ότι ο γιατρός χρηματίζεται.

Τα συλλογικά όργανα των γιατρών οφείλουν να πάρουν απερίφραστα θέση απέναντι στο περιστατικό, χωρίς πολιτικαντισμούς και αστερίσκους».