ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΙΣΑ για εισβολή Ρουβίκωνα στον Ευαγγελισμό: Ο υπουργός να συλλάβει τους δράστες ή να παραιτηθεί

Να καταδικάσει τη χθεσινή εισβολή μελών του «Ρουβίκωνα» στον «Ευαγγελισμό» και τις απειλές τους εναντίον γιατρού, καλεί  την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

ΙΣΑ για εισβολή Ρουβίκωνα στον Ευαγγελισμό: Ο υπουργός να συλλάβει τους δράστες ή να παραιτηθεί

Το προεδρείο του Συλλόγου επισημαίνει πως ο ιατρικός κόσμος και ιδιαίτερα όσοι εργάζονται στο πολύπαθο ΕΣΥ, κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, πρέπει να μπορούν να ασκούν το ιατρικό λειτούργημα στο χώρο εργασίας τους σε συνθήκες ασφάλειας κι αξιοπρέπειας.

Αυτές τις συνθήκες –σημειώνει– πρέπει να τους τις διασφαλίζει το επίσημο Κράτος.

Ο ΙΣΑ εκτιμά πως το συμβάν στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός” αποδεικνύει ότι το κράτος είναι υπό διάλυση και η κοινωνία μας σταδιακά μετατρέπεται σε ζούγκλα:

«Αυτά που ζούμε σήμερα, όπου δυναμικές μειοψηφίες καταλύουν με ευκολία τους νόμους και εξευτελίζουν ατιμώρητοι άλλους πολίτες, δεν μπορούν πλέον να γίνονται ανεκτά», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με το προεδρείο του ΙΣΑ, η απόδοση δικαιοσύνης και η αντιμετώπιση πιθανών παραβατικών συμπεριφορών δεν μπορεί να γίνεται με κανόνες αυτοδικίας.

Για τους λειτουργούς της Υγείας που παραβαίνουν τον όρκο του Ιπποκράτη, προβλέπονται συγκεκριμένες, νόμιμες διαδικασίες για την τιμωρία τους:

«Δεν θα μετατρέψουμε την Ελλάδα σε Φαρ Ουέστ. Η βία γεννά βία κι αυτό δεν πρέπει να το επιτρέψουμε» προσθέτει.

Το προεδρείο του ΙΣΑ τονίζει πως η ευθύνη της κυβέρνησης είναι τεράστια γι' αυτόν τον ηθικό κατήφορο που παίρνει η χώρα:

«Τα διαρκώς επαναλαμβανόμενα περιστατικά βίας, με τους ίδιους κάθε φορά πρωταγωνιστές, πρέπει να αντιμετωπιστούν με αποφασιστικότητα από το Κράτος αλλά και το σύνολο του πολιτικού κόσμου. Η σιωπή είναι συνενοχή».

Ο ΙΣΑ καλεί την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να καταδικάσει το περιστατικό με ξεκάθαρη δημόσια δήλωση.

Για τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκα αναφέρει πως δεν έχει καμία πια δικαιολογία:

«Οφείλει άμεσα είτε να συλλάβει τους δράστες της επίθεσης, είτε να παραιτηθεί».

Διαβάστε επίσης:

Αν ξαναπάρεις φακελάκι θα σου σπάσουμε το κεφάλι: Απειλές Ρουβίκωνα σε Δ/ντή Κλινικής