ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κέντρο Λιθοτριψίας ΥΓΕΙΑ: Ολοκληρωμένη διάγνωση και αντιμετώπιση των ασθενών με λιθίαση

 Το Κέντρο Εξωσωματικής Λιθοτριψίας του ΥΓΕΙΑ είναι επανδρωμένο με εξειδικευμένο ιατρικό (πεπειραμένοι ουρολόγοι και ειδικά μετεκπαιδευμένοι ουρολόγοι) και νοσηλευτικό προσωπικό και προσφέρει ολοκληρωμένη διάγνωση και αντιμετώπιση των ασθενών με λιθίαση του ουροποιητικού συστήματος.

Κέντρο Λιθοτριψίας ΥΓΕΙΑ: Ολοκληρωμένη διάγνωση και αντιμετώπιση των ασθενών με λιθίαση

Η εξελιγμένη τεχνολογία του νέου μηχανικού εξοπλισμού, το πεπειραμένο προσωπικό και το όνομα του ΥΓΕΙΑ αποτελούν τα βασικά στοιχεία πάνω στα οποία στηρίζεται η επιτυχία της λιθοτριψίας στο Κέντρο Λιθοτριψίας.

«Όχι πια νυστέρι» για τις πέτρες

Η εξωσωματική λιθοτριψία, που έχει πλέον καθιερωθεί σε όλες τις χώρες, καταργεί την χειρουργική τομή, τον πόνο, τις πολυήμερες νοσηλείες και δεν προκαλεί πυρετό. Ο ασθενής ξαπλώνει στο αναπαυτικό κρεβάτι του μηχανήματος, μπορεί να παρακολουθεί από κοντινή κάμερα την εξέλιξη της λιθοτριψίας και όλα τα άλλα τα αναλαμβάνει ο λιθοτρίπτης, με τη βοήθεια του πεπειραμένου ουρολόγου και τεχνολόγου που χειρίζονται το μηχάνημα.

ΛΙΘΟΤΡΙΠΤΗΣ 2

Πώς επιτυγχάνεται;

Η θεραπεία με τον νέο λιθοτρίπτη της Dornier, DLS II, επιτυγχάνεται χωρίς αναισθησία και ουσιαστικά χωρίς πόνο, επειδή η κρουστική δέσμη εστιάζεται με ακρίβεια πάνω στο λίθο. Έτσι, το αποτέλεσμα είναι η αποσάθρωση και ο κατακερματισμός του λίθου σε κομμάτια που αποβάλλονται με τα ούρα.

Τι είναι o λιθοτρίπτης DLS II;

Είναι το νεότερο μοντέλο από μια σειρά αλληλοδιαδόχων γενεών της πρωτοπόρου στον χώρο εταιρίας Dornier και ό,τι τελειότερο έχει να επιδείξει η σύγχρονη ιατρική τεχνολογία στον τομέα της εξωσωματικής λιθοτριψίας. Το νέο αυτό επίτευγμα συνδυάζει τη δυνατότητα της ταχύτερης και ασφαλέστερης θεραπείας χωρίς πόνο για τον ασθενή.

Το χαρακτηριστικό και πρωτοποριακό του νέου λιθοτρίπτη του ΥΓΕΙΑ είναι η μείωση της οστικής πίεσης στο σημείο εστίασης του λίθου, με αποτέλεσμα τη μείωση των βλαβών στο νεφρικό παρέγχυμα και τον ουρητήρα, ενώ αντιθέτως με το νέου τύπου παραβολικό κάτοπτρο αυξάνεται η επικεντρωμένη ενέργεια, ώστε να είναι πιο αποτελεσματικό στη διάλυση του λίθου. Η όλη θεραπεία στον ασθενή γίνεται στον μικρότερο δυνατό χρόνο και όπως αναφέρθηκε, χωρίς αναισθησία. Επίσης, είναι στατιστικώς γνωστό, ότι η αποτελεσματικότητα φθάνει σε ποσοστό επιτυχίας το 90-95%.

ΛΙΘΟΤΡΙΠΤΗΣ 1

Πλεονεκτήματα:

Ο λιθοτρίπτης του Κέντρου παρουσιάζει αξιόλογα και σημαντικά πλεονεκτήματα συγκριτικά με άλλα μηχανήματα που υπάρχουν στη χώρα μας, όπως:

- Δεν απαιτεί τοπική ή γενική αναισθησία

- Δεν δημιουργούνται προβλήματα στον νεφρό, στον ουρητήρα και γενικότερα στα υπόλοιπα όργανα

- Συντομεύει τον χρόνο λιθοτριψίας κατά το ήμισυ

- Παρέχεται η δυνατότητα μετακίνησης του τραπεζιού κατά τους τρεις άξονές του, για τη διευκόλυνση των ασθενών

- Χάριν της δυνατότητας σύνδεσης με άλλα δίκτυα Dicom, παρέχεται η δυνατότητα καταγραφής της θεραπείας και η αρχειοθέτησή της για μελλοντική χρήση.

Η όλη διαδικασία (λιθοτριψία και ανάνηψη) διαρκεί περίπου 1 ώρα και δεν απαιτεί νοσηλεία. Έτσι, ο ασθενής μπορεί το ίδιο απόγευμα να επιστρέψει στις φυσιολογικές του δραστηριότητες.

Πηγή: www.hygeia.gr