ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σύλλογος Νέων Ελλήνων Διαβητικών: Ζητά τη θεσμική αναγνώριση του Σκύλου Ειδοποίησης Διαβήτη

Τη θεσμική αναγνώριση του θεραπευτικού ρόλου των σκύλων στη ζωή των διαβητικών, ζητά ο Σύλλογος Νέων Ελλήνων Διαβητικών.

Σύλλογος Νέων Ελλήνων Διαβητικών: Ζητά τη θεσμική αναγνώριση του Σκύλου Ειδοποίησης Διαβήτη

Σύμφωνα με τον σύλλογο: «Σε πολλές ανεπτυγμένες χώρες του κόσμου όπως στην Αμερική, Καναδά αλλά και σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες όπως η Γερμανία έχει αναγνωριστεί η σημασία της συνοδείας εκπαιδευμένων σκύλων, ώστε να αναγνωρίζουν τις καταστάσεις υπογλυκαιμίας ή υπεργλυκαιμίας των διαβητικών φίλων τους. Για άλλη μια φορά οι σκύλοι αποδεικνύεται ότι δεν δρουν μόνο θεραπευτικά αλλά και διαγνωστικά, αφού μέσω της κατάλληλης εκπαίδευσης μπορούν να αναγνωρίσουν επικίνδυνες καταστάσεις και να σώσουν ανθρώπους.

Ο ΣΥ.Ν.Ε.Δ. με αφορμή το γεγονός ότι μέλος μας έχει ήδη για λόγους αναγνώρισης υπογλυκαιμιών εκπαιδεύσει σκύλο ράτσας Λαμπραντόρ ανοίγει το θέμα της θεσμικής αναγνώρισης της παρουσίας του Σκύλου ειδοποίησης Διαβήτη (Diabetic Alert Dogs) ζητώντας με σχετική επιστολή του προς την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας την συμπλήρωση σχετικής νομοθεσίας που ισχύει και για τους σκύλους οδηγούς τυφλών και λοιπές αναπηρίες.

Aκολούθως ο ΣΥΝΕΔ τονίζει: «Οι σκύλοι ειδοποίησης για τον διαβήτη είναι μέσω της κατάλληλης εκπαίδευσης τους κοινωνικοποιημένοι φιλικοί και προβλέψιμοι σε μαζικούς χώρους ενώ παράλληλα αναγνωρίζουν και τις υπογλυκαιμικές κρίσεις απαλλάσσοντας από το άγχος τους διαβητικούς φίλους τους. Ας αναδείξουμε το θέμα στην ελληνική κοινωνία. Το μόνο που μένει η θεσμική αναγνώρισή τους για να συνοδεύουν σε όλους τους χώρους μαζικής προσέλευσης (χώρους εστίασης διασκέδασης κ.λπ.) τους διαβητικούς φίλους τους. Και γιατί όχι να άλλη μια δυνατότητα ανάπτυξης των φιλοζωικών αισθημάτων μας και της αγάπης μας στους πιστούς μας φίλους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ