ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Φονικές πλημμύρες: Οδηγίες ΚΕΕΛΠΝΟ για το σύστημα ύδρευσης στη Μάνδρα Αττικής

Κλιμάκιο του Κέντρου Επιχειρήσεων του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) μετέβη σήμερα Πέμπτη στη Μάνδρα Αττικής, με αφορμή τα χθεσινά καταστροφικά γεγονότα από τις καταιγίδες και τις πλημμύρες.

Φονικές πλημμύρες: Οδηγίες ΚΕΕΛΠΝΟ για το σύστημα ύδρευσης στη Μάνδρα Αττικής

Το κλιμάκιο, αποτελούμενο από ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, ενημέρωσε τον Δήμο για θέματα δημόσιας υγείας που ενδέχεται να προκύψουν από το αποχετευτικό σύστημα αλλά και το σύστημα ύδρευσης ενώ έδωσε οδηγίες σε περίπτωση που εμφανιστούν συρροές κρουσμάτων να επικοινωνήσουν άμεσα με το ΚΕΕΛΠΝΟ. Παράλληλα, το κλιμάκιο άφησε στο γραφείο κοινωνικής μέριμνας του Δήμου Μάνδρας φάρμακα και υπνόσακους.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ σε συνεργασία με τη διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Ελευσίνας «Θριάσιο» θα διοργανώσει άμεσα συνάντηση φορέων για την εξέταση των προβλημάτων υγείας που ενδέχεται να εμφανιστούν μετά τις πλημμύρες.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με ανακοίνωση τουΦαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, τα φαρμακεία της περιοχής της Μάνδρας που δεν επλήγησαν θα παραμένουν στην υπηρεσία του κοινού μέχρι της 23:00 και, κατόπιν συνεννόησης με τους τομεάρχες των περιοχών, οι διανυκτερεύσεις θα πραγματοποιούνται από τα φαρμακεία της περιοχής της Ελευσίνας.

Διαβάστε ακόμη:

Υπ. Υγείας & ΕΚΕΠΥ: Αυξάνονται οι νεκροί από τις πλημμύρες - Θριάσιο & ιατροδικαστές σε ετοιμότητα

Ανοιχτά μέχρι τις 11 το βράδυ τα φαρμακεία της Μάνδρας που δεν επλήγησαν από την κακοκαιρία



Κ. Λουράντος: Είμαστε στο πλευρό των πληγέντων από τις πλημμύρες φαρμακοποιών