ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο ΙΣΑ ενισχύει τα ιατρεία στη Δυτ. Αττική - Σύσκεψη στο Θριάσιο με πρωτοβουλία ΚΕΕΛΠΝΟ

Οικονομική ενίσχυση στα ιατρεία που υπέστησαν ζημιές, θα παράσχει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας, ο οποίος θα αποστείλει σήμερα Παρασκευή κλιμάκιο και φαρμακευτικό υλικό στις πληγείσες από την κακοκαιρία περιοχές.

Ο ΙΣΑ ενισχύει τα ιατρεία στη Δυτ. Αττική - Σύσκεψη στο Θριάσιο με πρωτοβουλία ΚΕΕΛΠΝΟ

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών εκφράζει τη συμπαράστασή του στους κατοίκους των περιοχών που επλήγησαν από τη σφοδρή κακοκαιρία καθώς και τα ειλικρινή συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων.

Τα μέλη του Δ.Σ του ΙΣΑ έκαναν ομόφωνα αποδεκτή την εισήγηση του προέδρου Γ. Πατούλη, για την αποστολή κλιμακίου στις πληγείσες περιοχές που θα αποτιμήσει την έκταση των ζημιών που έχουν υποστεί τα ιατρεία. Επίσης πρόκειται να αποστείλει φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό.

Παράλληλα, ο ΙΣΑ αποφάσισε την οικονομική ενίσχυση των ιατρών που υπέστησαν ζημιές τα ιατρεία τους προκειμένου να αποκατασταθούν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και να ενισχυθεί η υγειονομική κάλυψη των περιοχών.

Σχολιάζοντας το θέμα, ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης ανέφερε τα εξής: «Είμαστε συγκλονισμένοι από αυτή την τραγωδία που έπληξε τη χώρα και την άδικη απώλεια των συμπολιτών μας. Θα συνδράμουμε με όσα μέσα διαθέτουμε στην προσπάθεια ανακούφισης των πληγέντων .Ωστόσο θα πρέπει να αποδοθούν οι ευθύνες σε αυτούς που άφησαν αθωράκιστη τη χώρα μας».

Συνάντηση στο Θριάσιο με πρωτοβουλία του ΚΕΕΛΠΝΟ

Εν τω μεταξύ, συνάντηση φορέων για θέματα υγειονομικής πρόληψης, μετά τις καταστροφικές πλημμύρες στη Δυτική Αττική, θα πραγματοποιηθεί με πρωτοβουλία του ΚΕΕΛΠΝΟ, σήμερα Παρασκευή 17 Νοεμβρίου και ώρα 11:00, στο Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας «Θριάσιο», υπό την προεδρεία του καθηγητή Λοιμωξιολογίας κ. Σωτήρη Τσιόδρα.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια και την αμέριστη συμπαράστασή του προς τις οικογένειες των θυμάτων.

Την ίδια ώρα το Θριάσιο νοσοκομείο, αποτελεί κομβικό σημείο αναφοράς και συγκέντρωσης για τους νεκρούς και τους τραυματίες από τις φονικές πλημμύρες της Δυτικής Αττικής. Όπως ανέφερε χθες στο onMed ο διοικητής του ΕΚΕΠΥ κ. Νίκος Παπαευσταθίου, η κατάσταση εκεί, είναι απόλυτα διαχειρίσιμη. Γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό, βρίσκονται επί ποδός και απόλυτα οργανωμένοι, ενώ αξίζει να σημειωθεί, ότι ήδη από την Τετάρτη την πρώτη ημέρα της θεομηνίας, έχουν τεθεί στη διάθεση των συγγενών των θυμάτων, και ψυχολόγοι τόσο από το Θριάσιο, όσο και από το Δαφνί. Στο Θριάσιο επίσης, πραγματοποιούνται και οι νεκροτομές. Ωστόσο πέρα από την οργάνωση, είναι γεγονός, ότι η κατάσταση στο νοσοκομείο είναι εξαιρετικά τεταμένη και επώδυνη, καθώς εκεί συρρέουν οι συγγενείς για την αναγνώριση των αγνοουμένων ανθρώπων τους.

Διαβάστε ακόμη:

Αυτά είναι τα μέτρα για τη Δημόσια Υγεία, μετά από πλημμύρες - Εγκύκλιος ΜπασκόζουΦονικές πλημμύρες: Υποδειγματικό το ΕΚΕΠΥ - Και ψυχολόγοι στη διάθεση των συγγενών

Υπ. Υγείας & ΕΚΕΠΥ: Αυξάνονται οι νεκροί από τις πλημμύρες - Θριάσιο & ιατροδικαστές σε ετοιμότητα

Ανοιχτά μέχρι τις 11 το βράδυ τα φαρμακεία της Μάνδρας που δεν επλήγησαν από την κακοκαιρία