ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πλημμύρες: Οι εθελοντές διασώστες του ΕΕΣ στην Πιερία

Σε κατάσταση επιφυλακής τέθηκε από το πρωί της Πέμπτης 16 Νοεμβρίου το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Κατερίνης, λόγω των πλημμυρικών φαινομένων. 

Πλημμύρες: Οι εθελοντές διασώστες του ΕΕΣ στην Πιερία

Ειδικότερα, το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Κατερίνης, ετέθη σε επιφυλακή, κατόπιν εντολής της Τομεάρχη κυρίας Μαρίνας Σταμάτη, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που επικρατούσαν σε πολλές περιοχές της χώρας, συμπεριλαμβανόμενης και αυτής της Πιερίας, η οποία επλήγη σε πολύ μεγάλο βαθμό από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Άμεσα, 20 Εθελοντές Σαμαρείτες, Διασώστες & Ναυαγοσώστες τέθηκαν σε ετοιμότητα προκειμένου να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, όπου αυτές χρειαστούν, συνδράμοντας το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, των Δημοτικών Αρχών του Νομού και της Πολιτικής Προστασίας.

Η Εθελοντική Διοίκηση του Τμήματος συμμετείχε σε έκτακτη σύσκεψη του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κατερίνης, η οποία συνεκλήθη το απόγευμα της Πέμπτης. Τα περισσότερα προβλήματα δημιουργήθηκαν σε κοινοτικά διαμερίσματα του Δήμου Δίου-Ολύμπου και στον ποταμό Λεύκο (Πέλεκα) στη Κατερίνη. Πρόκειται για ένα ποτάμι που βρίσκεται στο όριο του αστικού ιστού της Κατερίνης όπου έχουν υποχωρήσει τοιχία, με αποτέλεσμα οι Αρχές να εκκενώσουν σπίτια.

Είναι χαρακτηριστικό ότι λόγω της έντονης βροχόπτωσης στην ευρύτερη περιοχή της Κατερίνης, απεγκλωβίστηκαν από το προσωπικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας συνολικά 39 άτομα, ενώ δέχτηκε πάνω από 300 κλήσεις για άντληση υδάτων. Ομάδα Σαμαρειτών Διασωστών του Ε.Ε.Σ. βρέθηκε στις πληγείσες περιοχές των Δήμων Κατερίνης και Δίου-Ολύμπου παρακολουθώντας από κοντά την εξέλιξη της κατάστασης, καθαρίζοντας βουλωμένες σχάρες αποχέτευσης, ενώ σε δύο περιπτώσεις χρειάστηκε να απεγκλωβίσουν δύο οδηγούς Ι.Χ.Ε., στην περιοχή της Κατερινόσκαλας και της παραλίας Κατερίνης.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, από την πρώτη στιγμή, πράττει το καθήκον του, προσφέροντας την αναγκαία βοήθεια στους πάσχοντες συνανθρώπους μας. Οι Εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού θα παραμείνουν στο πεδίο για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί, αρωγοί στις προσπάθειες της ελληνικής πολιτείας.

Διαβάστε ακόμη:

Πλημμύρες: Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός στο πλευρό των πληγέντων στη Δυτική Αττική