ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βίαιη προσαγωγή του πρώην διευθυντή του ΚΕΕΛΠΝΟ αποφάσισε η Εξεταστική για την Υγεία

Μία τελευταία ευκαιρία δίνει στον πρώην Γενικό Διευθυντή του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θεόδωρο Παπαδημητρίου, να προσέλθει οικειοθελώς για να εξεταστεί ως μάρτυρας, η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας, αλλιώς θα προσαχθεί βιαίως.

Βίαιη προσαγωγή του πρώην διευθυντή του ΚΕΕΛΠΝΟ αποφάσισε η Εξεταστική για την Υγεία

Τη βίαιη προσαγωγή του κ. Παπαδημητρίου, εάν ο ίδιος δεν παραστεί την ερχόμενη Τρίτη (28/11/2017), αποφάσισε η Εξεταστική στη σημερινή (22/11/2017) της συνεδρίαση. Η απόφαση ελήφθη μετά την άρνηση επί τρεις φορές πρώην προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ να προσέλθει στην Επιτροπή επικαλούμενος θέματα υγείας του. Ωστόσο, η ιατρική γνωμάτευση που είχε ζητηθεί από το νοσοκομείο «Γεννηματάς», όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής Αντώνης Μπαλωμενάκης, διαβεβαιώνει ότι ο Θεόδωρος Παπαδημητρίου μπορεί να υποστεί τη «βάσανο της κατάθεσης».

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων μίλησαν για εμπαιγμό της Επιτροπής και ζήτησαν την άμεση παρουσία του κ. Παπαδημητρίου στην Επιτροπή. Σημειώνεται ότι τα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής κρίνουν ως εξαιρετικά σημαντική τη μαρτυρία Παπαδημητρίου λόγω της θέσης την οποία κατείχε στο ΚΕΕΛΠΝΟ.

Κατά τα λοιπά, στη σημερινή συνεδρίαση εξετάστηκε ως μάρτυρας η επί 4 χρόνια (από τον Δεκέμβριο του 2010 ως τον Απρίλιο του 2015) πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, καθηγήτρια ιατρικής Τζένη Κουρέα-Κρεμαστινού, η οποία και δήλωσε ενώπιον της Επιτροπής «δεν θα ξαναπήγαινα πρόεδρος στο ΚΕΕΛΠΝΟ», διευκρινίζοντας ότι «παρά το γεγονός ότι το έργο του ΚΕΕΛΠΝΟ ήταν καταπληκτικό, η εμπειρία τελικά ήταν τραυματική», ενώ όπως προσέθεσε για τα επόμενα 10 χρόνια καλείται να πληρώνει δικηγόρους και να ταλαιπωρείται γιατί ως καθηγήτρια-ιατρός ήταν πρόεδρος στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Επίσης επισήμανε ότι η θέση του προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ όσο και τα μέλη του ΔΣ ήταν άμισθοι και το μόνο που εισέπρατταν ήταν αμοιβή της τάξης των 75 ευρώ ανά συνεδρίαση. Επίσης, δήλωσε ότι τοποθετήθηκε πρόεδρος στο ΚΕΕΛΠΝΟ επί υπουργίας Ανδρέα Λοβέρδου και παρέμεινε και με τους μετέπειτα υπουργούς καθώς όλοι δεν δέχονταν την παραίτησή της.

Ερωτηθείσα από τον εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρο Λάππα εάν γνώριζε «για τις 23 προσλήψεις επί εποχής Άδωνι Γεωργιάδη», η κυρία Κρεμαστινού υποστήριξε ότι δεν γνώριζε και εξήγησε ότι στο ΚΕΕΛΠΝΟ έγιναν άτομα αορίστου χρόνου το 2005 και το 2009 και από εκεί και πέρα όλες οι προσλήψεις ήταν ορισμένου χρόνου. Σε μία αποστροφή του λόγου της η κ. Κρεμαστινού υποστήριξε ότι «το ΚΕΕΛΠΝΟ διαχρονικά ήταν το μακρύ χέρι του υπουργείου Υγείας» και το εξήγησε λέγοντας ότι «το ΚΕΕΛΠΝΟ είχε εξαιρεθεί από όλα ώστε να είναι ευέλικτο για να πράξει το έργο του».

Επίσης, σημείωσε ότι τα χρόνια που ήταν πρόεδρος στο ΚΕΕΛΠΝΟ υπήρχαν παρά πολύ σοβαρά προβλήματα, με επιδημίες που εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στη χώρα και γι’ αυτό το ΚΕΕΛΠΝΟ έκανε «καμπάνιες ενημέρωσης και όχι διαφημίσεις, κάτι το οποίο προβλέπεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας».

«Χρειάζεται έντονη ενημέρωση για να ταρακουνηθεί ο κόσμος», είπε η κυρία Κρεμαστινού υποστηρίζοντας ότι η ίδια «θα ήθελε να έχει περισσότερα χρήματα από το υπουργείο Υγείας για περισσότερες καμπάνιες για ενημέρωση του κόσμου».

Επιπλέον, αρκετές φορές απαντώντας στις ερωτήσεις των βουλευτών, η πρώην πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ δήλωσε «περήφανη» για το έργο που έγινε στο ΚΕΕΛΠΝΟ τη διάρκεια της θητείας της και υποστήριξε ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ έχει πάρα πολύ καλό δυναμικό.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Διαβάστε ακόμη:

Διαξιφισμοί στην Εξεταστική για την Υγεία: Αποχώρηση Μηταράκη-Γεωργαντά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ